Σινεμά | 09.07.2024 16:15

Ο «Διάβολος φοράει Prada» επιστρέφει 18 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία

Newsroom

Η αγαπημένη ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, έπειτα από δεκαοκτώ χρόνια. Πληροφορίες για τη νέα ταινία αρχίζουν να διαρρέουν, προκαλώντας έντονη ανυπομονησία.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιογραφικά μέσα, η Disney έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του σίκουελ. Ο σκηνοθέτης David Frankel, η σεναριογράφος Aline Brosh McKenna και η παραγωγός Wendy Finerman βρίσκονται σε συζητήσεις για την επιστροφή τους.

Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους είναι αν οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές θα επανέλθουν στους ρόλους τους. Οι συζητήσεις με τη Meryl Streep και την Emily Blunt φαίνεται να είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ωστόσο, οι πληροφορίες από το E! News αναφέρουν πως η Anne Hathaway δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στον ρόλο της Andy Sachs.

Στο παρελθόν, η Anne Hathaway είχε εκφράσει αμφιβολίες για το ενδεχόμενο ενός σίκουελ της ταινίας. «Δεν νομίζω ότι θα συμβεί ποτέ συνέχεια αυτής της ιστορίας» είχε δηλώσει στο E! News τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, είχε τονίσει πόσο ευγνώμων είναι για το πόσο αγαπητή παραμένει η ταινία, προσθέτοντας: «Η ταινία ήταν τόσο ξεχωριστή επειδή ήμασταν μια δεμένη ομάδα, με αγάπη για αυτή τη δουλειά».

Η υπόθεση της νέας ταινίας

Η πλοκή της νέας ταινίας αναμένεται να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με την πρώτη. Σύμφωνα με το Variety, η ιστορία θα επικεντρωθεί στην Miranda Priestly, καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί την καριέρα της εν μέσω της παρακμής της εκδοτικής βιομηχανίας. Θα δούμε επίσης την Emily Blunt να επιστρέφει ως υψηλόβαθμο στέλεχος σ' έναν πολυτελή όμιλο, με τον οποίο η Priestly θα συγκρουστεί λόγω της ανάγκης της για διαφημιστικά έσοδα.

Τεράστια εισπρακτική επιτυχία

Η ερμηνεία της Meryl Streep απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έλαβε πολλές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Η αποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς ήταν πιο μετριασμένη αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 326,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην καριέρα της Streep, πίσω από το «Mamma Mia» και την πέμπτη στην καριέρα της Hathaway, πίσω από τις ταινίες «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Οι Άθλιοι» και «Rio».

Οι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office έφτασαν τα 124,7 εκατομμύρια δολάρια ενώ στον υπόλοιπο κόσμο συγκέντρωσε 201,9 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν η 17η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική για το 2006 και η 12η παγκοσμίως. 

H πρώτη ταινία βασίστηκε σ' ένα μυθιστόρημα της Lauren Weisberger, που αφηγείτο την εφιαλτική εμπειρία μιας νέας γυναίκας από τη δουλειά της σε περιοδικό μόδας. Καθώς η Weisberger υπήρξε προσωπική βοηθός της Anna Wintour, για την αμερικανική Vogue, μπορούμε να υποθέσουμε ότι βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα. 

Άτυπη Επανένωση στα SAG Awards

Σημειώνεται ότι στα φετινά SAG Awards έγινε ένα άτυπο reunion για τις τρεις σταρ της ταινίας, όταν η Emily Blunt και η Anne Hathaway ανέβηκαν στη σκηνή δίπλα στη Meryl Streep. Πρώτη εμφανίστηκε η Meryl Streep, η οποία χτύπησε «κατά λάθος» το μικρόφωνο και είπε: «Δύο πράγματα: Ξέχασα τα γυαλιά μου, σαφώς, και τον φάκελο», ενώ αμέσως μετά οι δύο ηθοποιοί έκαναν την εμφάνισή τους για να της τα φέρουν.

«Είναι ένα πανάρχαιο ερώτημα – πού τελειώνει ο χαρακτήρας και πού αρχίζει ο ηθοποιός;» συνέχισε η Streep, με την Emily Blunt να της απαντά: «Όπως μόλις είδαμε, η Μέριλ και [ο χαρακτήρας της Μιράντα Πρίσλει της ταινίας] είναι κάτι σαν δίδυμες, σωστά;»

«Όχι, όχι, αυτό δεν ήταν ερώτηση», επενέβη η Anne Hathaway, θυμίζοντας μια από τις πιο κλασικές ατάκες της ταινίας που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά μας.

Καθώς η Meryl Streep άνοιγε τον φάκελο, η Emily Blunt πέταξε μια ακόμα ατάκα φωτιά: «Με κάθε τρόπο, προχωρήστε με σταθερό ρυθμό. Ξέρεις ότι αυτό με συναρπάζει».

Η ανακοίνωση του σίκουελ έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια προσδοκία και ενθουσιασμό, με τους θαυμαστές να περιμένουν ανυπόμονα να δουν τι θα φέρει η νέα ταινία.

Έμιλι ΜπλαντΜέριλ ΣτριπΑν ΧάθαγουεϊDisney