Σινεμά|14.04.2019 19:47

Game of Thrones: Όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη μεγάλη πρεμιέρα (vids)

Newsroom

Η 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones κάνει πρεμιέρα σε λίγες ώρες και εκατομμύρια οπαδοί της σειράς σε όλο τον κόσμο περιμένουν με κομμένη την ανάσα. Εμείς σας θυμίσουμε το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύκλου και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες της σειράς του HBO.

Πού βρίσκονται οι χαρακτήρες

  • Η Ντενέρις Ταργκάριεν επιτέλους έφτασε στο Γουέστερος μαζί με τον τεράστιο στρατό της και φυσικά τους τρεις δράκους της.
  • Η Άρια Σταρκ εγκατέλειψε το Μπράαβος και την εκπαίδευσή της και ξεκίνησε την πορεία της προς το Γουίντερφελ για να εκδικηθεί όσους έβλαψαν την οικογένειά της. Όταν φτάνει εκεί συναντά επιτέλους την αδερφή της Σάνσα και με ένα έξυπνο σχέδιο σκοτώνουν τον αμφιλεγόμενο Πίτερ Μπέιλις. (Μικροδάχτυλος) που με τις μηχανορραφίες του επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της Σάνσα.
  • Στο Γουίντερφελ επιστρέφει και ο μικρότερος εν ζωή αδελφός των Σταρκ, ο Μπραν, ο οποίος εξηγεί πως πλέον μπορεί να δει το μέλλον αλλά και το παρελθόν.
  • Ο Τζον Σνόου έχει επιστρέψει και αυτός στο Γουίντερφελ και μετά την νίκη του στην «Μάχη των Μπάσταρδων» πρέπει να προετοιμάσει τον Βορρά για τη μεγάλη μάχη με τους Γουάιτ Γουόκερς, που πλέον πλησιάζουν στο Τείχος.
  • Στην πρωτεύουσα (Κινγκς Λάντινγκ) η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Η Σέρσι που λαμβάνει πλέον τις αποφάσεις του θρόνου, καθώς οι γιοί της (και πρώην βασιλιάδες) είναι νεκροί, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Γιούρον Γκρέιτζοϊ ο οποίος της υπόσχεται τον σπουδαίο στόλο του.
  • Με την κατάληψη του Χάιγκαρντεν από τον Τζέιμι, οι Λάνιστερς θα καταφέρουν να αποπληρώσουν το μεγάλο οικονομικό τους χρέος. Ωστόσο, ο στρατός τους θα καταστραφεί από την Ντενέρις και τους δράκους, ενώ ο Τζέιμι θα γλιτώσει την τελευταία στιγμή.
 

Η μεγάλη συνάντηση

Μία από τις συναντήσεις ηρώων που περιμέναμε με ανυπομονησία από την πρώτη κιόλας σεζόν επιτέλους συνέβη. Ο Τζον Σνόου συνάντησε τη Ντενέρις στο κάστρο Ντράγκονστοουν προκειμένου να την πείσει να προσφέρει τον στρατό και τους δράκους της στην μάχη απέναντι στους Γουάιτ Γουόκερς, αρνούμενος όμως να δηλώσει την υποταγή του.

Ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες αναπτύσσεται μια έντονη σχέση και ένα ειδύλλιο που σίγουρα θα μας απασχολήσει, καθώς γνωρίζουμε πως οι δυο τους είναι συγγενείς! Συγκεκριμένα ο Σνόου δεν είναι το νόθο παιδί του Νεντ Σταρκ και κάποιας άγνωστης αλλά ο καρπός του νόμιμου-μυστικού γάμου της Λυάννα Σταρκ και του Ρέγκαρ Ταργκάριεν. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο Τζον είναι ανιψιός της Ντενέρις.

 

Πάνω από το τείχος - Ο δράκος ζόμπι

Τα γεγονότα που συνέβησαν στον παγωμένο Βορρά πάνω από το Τείχος σίγουρα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια. Μια ομάδα 7 σπουδαίων πολεμιστών (Τζον Σνόου, Κυνηγόσκυλο, Θόρος του Μυρ, Γκέντρι Μπαράθεον, Τζόρα Μόρμοντ, Τόρμουντ, Μπέρικ Ντοντάριον) περνούν πάνω από το Τείχος για να πιάσουν ένα Γουάιτ Γουόκερ και να πείσουν την Σέρσι Λάνιστερ πως οι πόλεμοι στο Γουέστερος πρέπει να σταματήσουν και όλοι μαζί να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του κοινού εχθρού.

Όλα όμως πηγαίνουν λάθος. Η ομάδα παγιδεύεται από τους Γουάιτ Γουόκερς και την τελευταία στιγμή ο Γκέντρι ξεφεύγει, γυρνάει στο Τείχος και ζητά βοήθεια. Η Ντενέρις μαθαίνει (με μήνυμα) τα νέα από τον Βορρά και μαζί με τους δράκους της σπεύδει να σώσει την ομάδα.

Τελικά, καταφέρνει να πάρει όλους μαζί της όλους τους άνδρες (και τον αιχμάλωτο Γουάιτ Γουόκερ) εκτός από τον Τζον, τον οποίο σώζει ο θείος του Μπέντζαμιν Σταρκ που εμφανίζεται από το πουθενά για να πεθάνει λίγο αργότερα.

Ένας από τους δράκους όμως (Βισέριον) τραυματίζεται θανάσιμα και μετατρέπεται σε… ζόμπι (όλα τα θύματα των Γουάιτ Γουόκερς στη συνέχεια τους ακολουθούν).

Το συμβούλιο του Κινγκς Λάντινγκ

Όλοι οι σημαντικοί ήρωες της σειράς θα διακόψουν για λίγο τις εχθροπραξίες και βρεθούν την πρωτεύουσα του Γουέστερος για να αποφασίσουν αν θα συμμαχήσουν απέναντι στα.. ζόμπι που έρχονται από τον Βορρά. Η Σέρσι βλέπει τον αιχμάλωτο Γουάιτ Γουόκερ όμως αρχικά αρνείται να βοηθήσει (ο Τζων δεν αρνείται πως θα την πολεμήσει μετά τη μάχη στον Βορρά).

Στη συνέχεια δράση αναλαμβάνει ο νάνος Τίριον Λάνιστερ (αδερφός της Σέρσι που πλέον βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο) και φαίνεται να πείθει την αδερφή του να συμμαχήσει μαζί τους. Εκείνη αν και ανακοινώνει πως θα βοηθήσει τον συνασπισμό, παραδέχεται, όμως, στον Τζέιμι (αδερφό και ερωμένο της) πως δεν έχει τέτοιο σκοπό και πως είναι έγκυος. Ο Τζέιμι αποφασίζει να την εγκαταλείψει.

 

Το μεγάλο φινάλε

Η τελευταία σκηνή της 7ης σεζόν δείχνει τον τεράστιο στρατό των Γουάιτ Γουόκερς να φτάνουν επιτέλους μπροστά από το τείχος. Ξαφνικά μέσα από την ομίχλη εμφανίζεται ο αρχηγός τους (Knight King) πάνω στον ... δράκο του. Μέσα σε δευτερόλεπτα ο δράκος- ζόμπι γκρεμίζει το πελώριο Τείχος και ο στρατός περνά στο βασίλειο των ανθρώπων.

Πλέον όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα τα τελευταία 6 επεισόδια της σειράς «φαινόμενο» του HBO και όπως φαίνεται από τα τρέιλερ που έχουν δημοσιευτεί αναμένονται συναρπαστικά. Η συνέχεια, λοιπόν, επί της οθόνης!

πρεμιέραGoTGame of Thrones