Σινεμά|04.09.2024 09:55

Ντόναλντ Τραμπ: Σκέφτεται να κινηθεί νομικά για τη νέα ταινία «The Apprentice» που αφορά τη ζωή του

Newsroom

Η Briarcliff Entertainment έδωσε στη δημοσιότητα ένα μονόλεπτο απόσπασμα από την επερχόμενη ταινία «The Apprentice», η οποία εστιάζει στα πρώτα χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο συγκεκριμένο κλιπ, ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν, συνομιλεί τηλεφωνικά μ' έναν δημοσιογράφο, ενώ παράλληλα τον καθοδηγεί ο μέντοράς του, ο διαβόητος πολιτικός στρατηγός Ρόι Κον, που ενσαρκώνεται από τον Τζέρεμι Στρονγκ.

Ο Σταν είναι γνωστός κυρίως από τον ρόλο του Bucky Barnes στις ταινίες «Avengers» της Marvel, ενώ ο Στρονγκ έγινε ευρύτερα γνωστός από την ερμηνεία του ως Κένταλ Ρόι στη σειρά «Succession» του HBO.

Αντιδράσεις

Η ταινία, με τίτλο εμπνευσμένο από το ομώνυμο τηλεοπτικό ριάλιτι που εδραίωσε τη φήμη του Τραμπ, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τις επερχόμενες εκλογές. Είχε ήδη κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Στίβεν Τσανγκ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, καταδίκασε την ταινία ως «κακόβουλη δυσφήμιση», γεμάτη ψευδείς ισχυρισμούς. Παρά τις δηλώσεις του ότι η εκστρατεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των δημιουργών, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει κατατεθεί κάποια αγωγή.

Το σενάριο της ταινίας, γραμμένο από τον δημοσιογράφο του Vanity Fair, Γκάμπριελ Σέρμαν, και σε σκηνοθεσία του Ιρανού Δανού σκηνοθέτη Αλί Αμπάσι, εστιάζει στη σχέση του Τραμπ με τον Κον, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική διαμόρφωση του πρώην προέδρου της Αμερικής.

Ο Ρόι Κον, δικηγόρος και πολιτικός στρατηγός με έντονη επιρροή, έφυγε από τη ζωή το 1986 λόγω επιπλοκών από το AIDS, έχοντας αρνηθεί ότι ήταν θετικός στον ιό HIV μέχρι το τέλος της ζωής του.

AidsΝτόναλντ ΤραμπAvengers