Σινεμά|23.09.2024 18:46

Στα σκαριά ήδη ο «Μονομάχος 3» σύμφωνα με τον Ridley Scott

Newsroom

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Ridley Scott) αποκάλυψε ότι έχει ήδη ιδέες για ένα τρίτο «Gladiator», σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό περιοδικό, «Premiere». Μόλις δύο μήνες πριν κυκλορήσει το σίκουελ, ο σκηνοθέτης ήδη ονειρεύεται μια τρίτη ταινία με διαστάσεις της τριλογίας του «Νονού» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

«Παίζω ήδη με την ιδέα του "Gladiator 3"», παραδέχτηκε. «Όχι, σοβαρά! Άναψα το φιτίλι... Το τέλος του «Gladiator 2» θυμίζει εκείνο του «Νονού», με τον Μάικλ Κορλεόνε να βρίσκεται με μια δουλειά που δεν ήθελε και να αναρωτιέται: «Και τώρα, πάτερ, τι κάνω;». Έτσι, η επόμενη [ταινία] θα αφορά έναν άνθρωπο που δεν θέλει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται».

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ο Πολ Μέσκαλ (Paul Mescal) θα επιστρέψει ως Λεύκιο Βέρο και δε θα πεθάνει όπως ο Ράσελ Κρόου στο αρχικό Gladiator. Ο Μέσκαλ το επιβεβαίωσε αυτό σε μια επόμενη συνέντευξη στο περιοδικό, παραδεχόμενος ότι ο Σκοτ τον είχε ήδη προσεγγίσει με την ιδέα.

«Ναι, ο Ρίντλεϊ μου μίλησε γι' αυτό, αλλά μόλις χθες!», αποκάλυψε. «Οπότε περιμένω να δω τι θα συμβεί, αλλά φυσικά με ενδιαφέρει. Αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε με τίποτα: η ιστορία πρέπει να κρατήσει».

 

Το «Gladiator II» θα πρέπει επίσης να κάνει μεγάλη επιτυχία στο box office για να υπάρξει η πιθανότητα να γίνει ένα τρίτο φιλμ. Αν και αυτό φαίνεται πιθανό, καθώς είναι μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, τα πράγματα είναι πάντα απόβλεπτα όσον αφορά στο παγκόσμιο box office. Επίσης, φημολογείται ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας εκτοξεύτηκε στα 310 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι οι εισπράξεις θα έπρεπε να φτάσουν τα 600-700 εκατομμύρια δολάρια.

Στο «Gladiator 2» πρωταγωνιστούν επίσης οι Πέδρο Πασκάλ, Τζόζεφ Κουίν, Φρεντ Χέσινγκερ, Κόνι Νίλσεν και Ντένζελ Ουάσινγκτον. Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου.

Ρίντλεϊ ΣκοτσκηνοθέτηςΠολ Μέσκαλ