Σινεμά | 05.05.2019 17:33

Κινηματογράφος Αθήναιον: Ξεκινάει απόψε το φεστιβάλ κινεζικού κινηματογράφου

Ντέπη Χιωτοπούλου

Η Κινηματογραφική Ένωση της Κίνας (China Film Association) διοργανώνει Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου, στην Αθήνα, από απόψε, Κυριακή 5 Μαΐου, έως την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, η γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον κινεζικό κινηματογράφο καθώς και η προσέγγιση των Ελλήνων και Κινέζων κινηματογραφιστών. Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί απόψε (5/5) στις 21.00, στον  κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, Αίθουσα  2 (Βασιλίσσης Σοφίας 124), με την κωμωδία «Γκαντέμηδες» του Ράο Ξιαοζί.

Μετά την προβολή της ταινίας  θα δοθεί η ευκαιρία στους θεατές να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου, οι  θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη -με ελεύθερη είσοδο- τέσσερεις από τις καλύτερες ταινίες του κινεζικού κινηματογράφου, παραγωγής 2018-2019.

H Κινηματογραφική Ένωση της Κίνας εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες της στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για τη συνεργασία και στο σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα για την πολύτιμη βοήθεια του στην επικοινωνιακή υποστήριξη του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα προβολών

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου, στις 18.00, θα προβληθεί η κωμωδία «Ασπρο Πάτο», με σκηνοθέτη τον Sonthar Gyal και σεναριογράφους τους Sonthar Gyal / Tashi Dawa.

Την Τρίτη 7 Μαΐου, στις 18.00, θα προβληθεί το «Νησί», κωμωδία – δράμα, διάρκειας 134 λεπτών, με σκηνοθέτη τον Χουάνγκ Μπο και σεναριογράφους τους Χουάνγκ Μπο / Σιγουέι Τσούι / Τζούνλι Γκούο.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 18.00, θα προβληθεί η ταινία «Λευκό Φίδι», κινούμενα σχέδια, φαντασία, ειδύλλιο με σκηνοθέτες τους Αμπ Γουόνγκ, Ζάο Τζι και σεναριογράφο τον Νταμάο.

κινηματογράφοςκινεζικός κινηματογράφος