Σινεμά | 20.07.2019 12:13

Έλβις Πρίσλεϊ: Μπάτλερ στον ρόλο του βασιλιά του ροκ εντ ρολ

Άντα Δαλιάκα

Σηµειώστε το όνοµα του Όστιν Μπάτλερ. Στα 27 του έχει κερδίσει έναν ρόλο που επί µήνες ήταν ένας από τους πιο ποθητούς στο Χόλιγουντ µε πάρα πολλούς µνηστήρες: αυτόν του Έλβις Πρίσλεϊ στην κινηµατογραφική βιογραφία που ετοιµάζει ο Μπαζ Λούρµαν, µε τον Τοµ Χανκς να έχει κλείσει ήδη µία θέση στο καστ καθώς υποδύεται τον Τοµ Πάρκερ, τον ατζέντη που ανακάλυψε τον βασιλιά του ροκ εντ ρολ και έχτισε την καριέρα του. Ο νεαρός Αµερικανός πέτυχε να επικρατήσει των Χάρι Στάιλς, Ανσελ Ελγκορτ, Ααρον Τέιλορ Τζόνσον και Μάιλς Τέλερ σε µια επικών διαστάσεων σειρά δοκιµαστικών που προηγήθηκαν και πήραν µεγάλη έκταση στα µέσα ενηµέρωσης. Το ενδιαφέρον για το ποιος είναι ικανός να ερµηνεύσει το νούµερο 1 µουσικό είδωλο του 20ού αιώνα ήταν ούτως ή άλλως µεγάλο εδώ και µια πενταετία, από τότε που ο Λούρµαν πρωτοανακοίνωσε τη φιλόδοξη πρόθεσή του να εστιάσει στα έργα και τις ηµέρες του Έλβις.

Το «Rolling Stone» σε άρθρο του είχε προτείνει για τον ρόλο του Έλβις τον Τζακ Γουάιτ, ο οποίος είχε ενσαρκώσει τον βασιλιά στην παρωδία «Walk Hard: The Dewey Cox Story», ενώ το MTV ψήφιζε Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και άλλοι αναφέρονταν σε σταρ µε τους οποίους είχε συνεργαστεί ο Λούρµαν, όπως τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Ο υπέροχος Γκάτσµπι της σύγχρονης µεταφοράς του βιβλίου του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ) ακόµα και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (λόγω «Moulin Rouge!») και τον Τόµπι Μαγκουάιρ (ο Spider-Man της περασµένης δεκαετίας!).

 

Πρόκειται εξάλλου για µία πολυαναµενόµενη µουσική βιογραφία από έναν σκηνοθέτη που µας έχει δώσει χλιδάτα, θεαµατικά µιούζικαλ («Ρωµαίος και Ιουλιέτα», «Μουλέν Ρουζ», «Ο υπέροχος Γκάτσµπι»). «Ξέρω ότι δεν θα µπορούσα να κάνω την ταινία αν το κάστινγκ δεν ήταν το απολύτως σωστό. Αναζητήσαµε εξονυχιστικά έναν ηθοποιό µε την ικανότητα της φυσικής σωµατικής κίνησης, των φωνητικών ικανοτήτων και την εύθραυστη φύση του καλλιτέχνη» δήλωσε ο Μπαζ Λούρµαν. «Είχα ακούσει για τον Όστιν Μπάτλερ και την ξεχωριστή παρουσία του δίπλα στον Ντένζελ Γουάσινγκτον στο “The Iceman Cometh” στο Μπρόντγουεϊ και µετά από εξαντλητικά δοκιµαστικά και εργαστήρια µουσικής και σκηνικής παρουσίας, ήξερα ότι είχαµε βρει κάποιον που µπορεί να ενσαρκώσει το πνεύµα ενός από τους πιο εµβληµατικούς θρύλους της µουσικής».

 

Ποιος είναι ο Όστιν Μπάτλερ

Πρόκειται για τον όµορφο νεαρό που εµφανίζεται στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, απέναντι στους Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ κάνει ένα πέρασµα και από το «Οι νεκροί δεν πεθαίνουν» του Τζιµ Τζάρµους, που µόλις έκανε πρεµιέρα στις ελληνικές αίθουσες. Στο πλευρό του εκκολαπτόµενου σταρ στην πραγµατική ζωή η ταλαντούχα στο τραγούδι Βανέσα Χάτζενς – οι δυο τους δίνουν την εικόνα ενός γοητευτικού «µουσικού» ζευγαριού που θα µονοπωλήσει τα φώτα της δηµοσιότητας στο επόµενο διάστηµα.

Ο Μπαζ Λούρµαν εργάζεται πυρετωδώς εδώ και πέντε χρόνια για την ταινία που επικεντρώνεται στη ζωή και την εκπληκτική σταδιοδροµία του Ελβις, µέσα από την 20ετή πολυτάραχη σχέση του µε τον µάνατζέρ του. Χάρη στην επάνοδο των µουσικών βιογραφιών στο προσκήνιο µε την επιτυχία τού «Bohemian Rhapsody», το φιλµ απέκτησε εν µια νυκτί µεγάλη δηµοσιότητα. Αρκούσε και µόνο να γίνει γνωστό ότι ο Τοµ Χανκς διαπραγµατεύεται τον ρόλο του «Συνταγµατάρχη» Τοµ Πάρκερ, διαβόητου για τον τρόπο που έλεγχε κάθε παράµετρο στη ζωή του Πρίσλεϊ. Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Λούρµαν υπογράφει και το σενάριο µαζί µε τον Κρεγκ Πιρς, συνεργάτη του στο «Moulin Rouge!» και τον «Υπέροχο Γκάτσµπι» ενώ όλα δείχνουν ότι τα γυρίσµατα της ταινίας ξεκινούν άµεσα, το ερχόµενο φθινόπωρο 

Όστιν ΜπάτλερΤομ ΧανκςΈλβις Πρίσλεϊ