Σινεμά|01.02.2020 18:29

Πέντε σειρές που αξίζει να δείτε στο Netflix τον Φλεβάρη: Έρχεται η 2η σεζόν του «Narcos: Μεξικό»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Ο Φεβρουάριος θα σας δώσει αρκετές ευκαιρίες για χαλαρές προβολές, καθώς το Netflix σταδιακά γεμίζει με νέο και ενδιαφέρον υλικό. Από σειρές που επιστρέφουν μέχρι μεγάλες παραγωγές της διάσημης διαδικτυακής πλατφόρμας, αυτές είναι οι νέες αφίξεις που αξίζουν την προσοχή σας εκείνες τις ημέρες. 

Narcos: Μεξικό

Η δεύτερη σεζόν του «Narcos: Μεξικό», η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, αφηγείται τη συνέχεια της ιστορίας του Μιγκέλ Άνχελ Φέλιξ Γκαγιάρδο, πλέον του Νονού του πρώτου καρτέλ του Μεξικού, γνωστού και ως καρτέλ της Γουαδαλαχάρα, καθώς αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο, να επεκτείνει την αυτοκρατορία του και να συμβιβαστεί με τις προδοσίες και τις θυσίες που έπρεπε να κάνει στην προσπάθειά του να γίνει ο Ελ Παντρίνο. Με την αύξηση των προστριβών ανάμεσα στις διαφορετικές «πλάζες» του καρτέλ του, ο Φέλιξ χάνει τον έλεγχο της κατάστασης.

Παράλληλα, ο θάνατος του πράκτορα της Δίωξης Ναρκωτικών Κίκι Καμαρένα, για τον οποίο ευθύνονται το καρτέλ και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, επιφέρει χαοτικά αντίποινα για το Μεξικό. Η «Επιχείρηση Leyenda» με επικεφαλής τον επίμονο πράκτορα της Δίωξης Γουόλτ Μπρέσλιν -ο οποίος δεν ακολουθεί πάντα του κανόνες- στοχοποιεί τον Φέλιξ Γκαγιάρδο και τα πρωτοπαλίκαρά του, ενισχύοντας την ασταθή και έκρυθμη κατάσταση του καρτέλ.

 

Locke & Key

Το «Locke & Key» είναι η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά της best seller της σειράς βιβλίων κόμικ των Τζο Χιλ και Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ για την IDW Comics.

Μετά τη μυστηριώδη δολοφονία του πατέρα τους, τα τρία αδέλφια Λοκ και η μητέρα τους μετακομίζουν στο σπίτι των προγόνων τους, το Key House, και ανακαλύπτουν ότι είναι γεμάτο μαγικά κλειδιά, τα οποία ίσως να σχετίζονται με τον θάνατο του πατέρα τους. Καθώς τα παιδιά της οικογένειας Λοκ εξερευνούν τα διαφορετικά κλειδιά και τις ξεχωριστές τους δυνάμεις, ένας μυστηριώδης δαίμονας ξυπνά, ο οποίος είναι αποφασισμένος να τα κλέψει. Από τον Κάρλτον Κιουζ (Lost, Bates Motel) και τη Μέρεντιθ Άβεριλ (Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ), η σειρά είναι ένα μυστήριο ενηλικίωσης για την αγάπη, την απώλεια και τους ακλόνητους δεσμούς που ορίζουν την οικογένεια. Η νέα σειρά του Netflix θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου. 

Love is Blind (Ο έρωτας είναι τυφλός)

Στη σειρά του Netflix «Ο έρωτας είναι τυφλός», ελεύθεροι και ελεύθερες, που θέλουν να τους αγαπήσουν για αυτό που είναι και όχι για την εξωτερική τους εμφάνιση, δέχτηκαν να πάρουν μέρος σε μια κάπως αντισυμβατική προσέγγιση του σύγχρονου έρωτα, ελπίζοντας ότι θα γνωρίσουν τον άνθρωπο με τον οποίο θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους... χωρίς να χρειάζεται καν να τον δουν από πριν. Αποκομμένοι από τους περισπασμούς του έξω κόσμου, οι σινγκλ μιλούν με διάφορους υποψήφιους ερωτικούς συντρόφους και, όταν κάνουν μια ουσιαστική επαφή, κάνουν την πρόταση και, στη συνέχεια, βλέπουν για πρώτη φορά το ταίρι τους.

Αρραβωνιασμένοι πλέον, επιστρέφουν στην καθημερινότητα και, καθώς οργανώνουν τον γάμο τους, ανακαλύπτουν γρήγορα αν μπορούν να μετατρέψουν τη συναισθηματική τους σύνδεση σε σωματική έλξη πριν από την επικείμενη τελετή. Με παρουσιαστές τον Νικ και τη Βανέσα Λασέι, αυτή η εθιστική σειρά δέκα επεισοδίων αποκαλύπτει αν η εμφάνιση ή η ηλικία είναι όντως σημαντικά ή αν ο έρωτας είναι στ' αλήθεια τυφλός. Η νέα σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. 

Gentefied

Με δημιουργούς δύο Αμερικανο-μεξικανούς σεναριογράφους πρώτης γενιάς, το «Gentefied» είναι μια κωμική δραματική σειρά που αποτελείται από μισάωρα επεισόδια, εμπνευσμένη από την αγαπημένη ομώνυμη ψηφιακή σειρά που προβλήθηκε στο Σάντανς το 2017. Σε αυτήν την απίθανη δίγλωσση σειρά για την οικογένεια, την κοινότητα, τη «μελαμψή αγάπη» και τις μετακινήσεις που προκαλούν γενική αναστάτωση, τρία ξαδέλφια μεξικανικής καταγωγής στην Αμερική προσπαθούν να κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο, παρόλο που το ίδιο το όνειρο απειλεί τα πιο αγαπημένα τους πράγματα: τη γειτονιά τους, τον μετανάστη παππού τους και το οικογενειακό ταχυφαγείο.

Με φόντο το ραγδαία μεταβαλλόμενο Λος Άντζελες, η ισπανο-αμερικάνικη δραματική κωμωδία εξετάζει σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η ταυτότητα, η τάξη και η ισορροπία ανάμεσα στη δόξα του Instagram και τη μετάφραση των memes στους γονείς. Πάνω από όλα, όμως, το «Gentefied» οριστικοποιεί την προφορά της λέξης Latinx.

I am not okay with this

Μια έφηβη, η Sydney (Lillis), με προβλήματα στο σχολείο και στο σπίτι, εξερευνά τη σεξουαλικότητα, ενώ παλεύει να αποδεχτεί τις νέες της υπερδυνάμεις. Η ηρωίδα αυτή είναι ένα έξυπνο και καλόκαρδο παιδί με μαύρη αίσθηση του χιούμορ. Βασισμένο στο κόμικ του Τσαρλς Φόρσμαν. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. 

Netflix