Πολιτισμός|02.06.2022 09:30

Στην 1η Πράσινη Έκθεση θα συμμετέχει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου

Newsroom

Στην 1η Πράσινη Έκθεση «Attica Green Expo», η οποία θα διεξαχθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου, θα συμμετέχει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Μάλιστα ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος θα είναι ομιλητής κατά τα εγκαίνια που θα γίνουν αύριο (2/6, 19:00).

Ο δήμος θα δώσει το «παρών» με ειδικό περίπτερο, όπου θα προβληθεί το έργο που έχει υλοποιηθεί στην πόλη, ενώ το κοινό θα ενημερωθεί για τις πολιτικές ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης που ακολουθούνται από τη δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί το σχέδιο διαμόρφωσης, ανάπλασης και αξιοποίησης του παράλιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου, καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής, που έχουν δρομολογηθεί με σκοπό ν' αλλάξουν της εικόνα της πόλης.

Κύριος στόχος της έκθεσης «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση» είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο, αλλά και η ανάδειξη των καλών πρακτικών του δήμου σε θέματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και οι αστικές αναπλάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που θα έχει ελεύθερη είσοδο, θα διεξάγονται eco panels με στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς, συζητώντας για τη σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης, τη διαχείριση αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και της κυκλικής οικονομίας, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας για όλες τις σύγχρονες φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές.

περιβάλλονέκθεσηειδήσεις τώραΠαλαιό Φάληρο