Πολιτισμός | 28.09.2022 23:13

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Newsroom

Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών! Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία (2 έως 10 ετών).

Φέτος, τα παιδιά 2 - 4 ετών για τα παιχνίδια τους, εμπνέονται από τη φύση! Tα παιδιά 4 - 6 ετών ταξιδεύουν με τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των comics, της ζωγραφικής και της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο, ενώ τα παιδιά 6 - 10 ετών αναζητούν μέσα από την Τέχνη τη σχέση με τον ευατό τους και διερευνούν την ταυτότητα και την προσωπικότητά τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Για γονείς και παιδιά 2 - 4 ετών

Περπατώ, περπατώ μες το δάσος... Φέτος, η έμπνευση στα παιχνίδια μας δεν είναι άλλη από τη φύση. Βόλτες στο δάσος, περίπατοι στην παραλία, μάζεμα σε πορτοκαλεώνες, παρακολούθηση εντόμων και άλλα πολλά θα μας γεμίσουν ιδέες και γέλιο. Το κουτί της φύσης, μυρωδάτα στολίδια, τοτέμ από κορμούς, έντομα που περπατάνε σε κουτιά, φρουτένια κολάζ, πολύχρωμες φούσκες και ζωγραφισμένες πέτρες θα είναι μερικά από τα έργα που θα πάρουμε μαζί μας. Αλλά πριν από αυτό, ετοιμαστείτε να παίξουμε, να χορέψουμε, να χοροπηδήσουμε, να κυλιστούμε, να βουτήξουμε τα χέρια μας σε κόλλες και μπογιές και να γελάσουμε με την καρδιά μας!

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των αδρών και λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Τι κοινό έχουν οι Αυτόχθονες Αμερικανοί με το εργαστήριο μας; Ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται στους κορμούς των δέντρων; Τι υφή μπορεί να έχει μια μπογιά; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψετε στο πρώτο εργαστήριο της χρονιάς που αντλεί έμπνευση από τα... δέντρα.

Ελάτε μαζί μας να χορέψουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακατέψουμε σπόρους, να φτιάξουμε τα δικά μας χρώματα και στο τέλος, να δημιουργήσουμε τα δικά μας τοτέμ για να στολίσουν το δωμάτιο. Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με το να αναζητούν τα υλικά τους στη φύση, θα εξασκηθούν στην πρόσμιξη πολλών συστατικών και θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τι είναι ένα τοτέμ. Ελάτε να χορέψουμε το χορό της βροχής!

ΥΓ.: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μουσείο κυκλαδικής τέχνηςπαιδιάειδήσεις τώρα