Πολιτισμός|02.09.2024 10:18

Δάνης Κατρανίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος τον αποχαιρετά - «Πάλεψες σαν θηρίο, ξεκουράσου τώρα»

Newsroom

Ο θάνατος του Δάνη Κατρανίδη σε ηλικία 75 ετών έφερε βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Υπήρξε ένας άνθρωπος που απέπνεε ευγένεια, ταλέντο και επαγγελματισμό. Ήταν ένας αληθινός gentleman του θεάτρου, όπως τον περιγράφουν όλοι όσοι είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του.

Πολλοί από τους φίλους και συναδέλφους του έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γιάννης Βούρος έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. «Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου», εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του αγαπημένου του φίλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Ελένη Ράντου, με τη σειρά της, τον αποχαιρέτησε γράφοντας: «Καλό σου ταξίδι, Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα…». Η ανάρτησή της γέμισε με σχόλια ανθρώπων που συμμερίζονται τη θλίψη της για την απώλεια ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου.

Η Μιμή Ντενίση, που είχε μοιραστεί μαζί του τη σκηνή σε πολλές επιτυχημένες παραστάσεις, έγραψε με ιδιαίτερη συγκίνηση: «Γιατί να φύγει τόσο γρήγορα από τη ζωή ο Δάνης μας; Ζήσαμε αξέχαστες στιγμές μαζί, τόσο στη σκηνή όσο και στη ζωή». Θυμήθηκε τις στιγμές που έζησαν μαζί στο θέατρο και τη στενή συνεργασία τους, περιγράφοντας τον ως έναν ηθοποιό με εξαιρετικό ήθος και τεράστιο ταλέντο.

 

«Καλό ταξίδι, δάσκαλε»

Η Παναγιώτα Βλαντή, που θεωρούσε τον Δάνη Κατρανίδη δάσκαλό της, δημοσίευσε μια φωτογραφία του γράφοντας: «Καλό ταξίδι, δάσκαλε». Σε παλαιότερη συνέντευξή της, είχε αναφερθεί στην καλή τους συνεργασία, λέγοντας πως ήταν ένας ηθοποιός με ακεραιότητα που πάντα υποστήριζε τους νεότερους συναδέλφους του.

 

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για τον ηθοποιό, γράφοντας: «Ένας μοναδικός ηθοποιός! Ένας gentleman του θεάτρου! Θα τον θυμόμαστε πάντα! Αυτό το τρανταχτό γέλιο το έχω ακόμα στα αυτιά μου, Δάνη».

 

Η Βάσια Παναγοπούλου μοιράστηκε τις σκέψεις της για την πρώτη τους συνεργασία στην κινηματογραφική ταινία «Τα Βαποράκια», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία να συνεργαστεί μ' έναν τόσο αξιοπρεπή και ταλαντούχο ηθοποιό. «Όταν στα πρώτα πρώτα σου βήματα στο σινεμά έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με έναν ηθοποιό με ήθος και ταλέντο όπως ο Δανης Κατρανιδης, είσαι ευλογημένος. Τον συνάντησα στην πρώτη μου κινηματογραφική ταινία "τα βαπορακια" σε σκηνοθεσία Παύλου Τασιου. Δεν ξεχνώ την ουσιαστική του ευγένεια. Καλό ταξίδι στο φως, Δανη μας. Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα».

 

Η απώλεια του Δάνη Κατρανίδη αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ήταν ένας καλλιτέχνης με σπάνια χαρίσματα και ένας άνθρωπος που θα λείψει σε όλους.

ηθοποιόςΕλένη ΡάντουΜιμή ΝτενίσηΑλέξανδρος ΜπουρδούμηςΔάνης ΚατρανίδηςΠαναγιώτα ΒλαντήΓιάννης Βούρος