Πολιτισμός|14.09.2024 18:42

Michaela DePrince: Πέθανε ξαφνικά η 29χρονη μπαλαρίνα - Η συγκλονιστική ιστορία του «μαύρου κύκνου»

Newsroom

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου της διάσημης μπαλαρίνας Μικαέλα ΝτεΠρινς (Michaela DePrince) που εμφανίστηκε με την Beyonce και θεωρήθηκε από πολλούς πρωτοπόρος στον χορό, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Εκπρόσωπός της ανακοίνωσε τον θάνατό της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, ενώ σε δήλωσή της η οικογένεια ανέφερε ότι ήταν «μια αξέχαστη έμπνευση για όλους όσοι τη γνώρισαν ή άκουσαν την ιστορία της».

Η ανάρτηση της οικογένειας

«Με πόνο στην καρδιά μας, μοιραζόμαστε την απώλεια της σταρ μπαλαρίνας Michaela Mabinty DePrince, της οποίας η τέχνη άγγιξε αμέτρητες καρδιές και το πνεύμα της οποίας ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο.

Η ζωή της καθοριζόταν από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει τις αφάνταστες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα. Στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η ομορφιά και το μεγαλείο μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά μέρη.

Αν και ο χρόνος της μαζί μας ήταν πολύ σύντομος, η λάμψη και η κληρονομιά της θα συνεχίσουν να λάμπουν στις καρδιές όλων όσοι συγκινήθηκαν από την ιστορία της, για τις επόμενες γενιές. Η αγάπη και οι προσευχές πάνε στην επιλεγμένη της οικογένεια, στους φίλους και σε όσους την αγάπησαν.

Με εκτίμηση,

Team MDP»

Άγνωστη η αιτία του θανάτου της

Η ΝτεΠρινς έκανε μια αξιοσημείωτη διαδρομή από την ταλαιπωρία ως ορφανό παιδί στην εμπόλεμη Σιέρα Λεόνε μέχρι τις πολυάριθμες διακρίσεις στον κόσμο του διεθνούς χορού.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι ο θάνατός της ήταν «ξαφνικός», προσθέτοντας: «Η Μικαέλα άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας».

«Παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι “ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μαύρες μπαλαρίνες” ή ότι “οι μαύρες μπαλαρίνες δεν άξιζαν για να επενδύσουν σε αυτές”, παρέμεινε αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και άρχισε να κάνει μεγάλα βήματα», έγραψε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Misty Copeland στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκλονιστική ιστορία της

Η ΝτεΠρινς γεννήθηκε στην Kenema της Σιέρα Λεόνε το 1995 και στάλθηκε σε ορφανοτροφείο σε ηλικία τριών ετών, αφού και οι δύο γονείς της πέθαναν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς θεωρήθηκε «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη. Όμως υιοθετήθηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Η θετή της μητέρα παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα.

Έγινε διάσημη μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο και έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre of Harlem. Η ΝτεΠρινς έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων σε βίντεο για το άλμπουμ «Lemonade» της Beyonce.

 

Εντάχθηκε στο διάσημο Μπαλέτο της Βοστώνης ως δεύτερη σολίστ το 2021 και πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the Stars όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Αφοσιωμένη ανθρωπιστής, η ΝτεΠρινς υπερασπίστηκε επίσης τα παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις και βία. Ο εκπρόσωπός της έγραψε ότι η τέχνη της «άγγιξε αμέτρητες καρδιές» και το πνεύμα της «ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο».

«Η ζωή της χαρακτηρίστηκε από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η αταλάντευτη αφοσίωσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπερνά αδιανόητες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα. Στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η ομορφιά και το μεγαλείο μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά μέρη», ανέφερε επίσης.

θάνατοςειδήσειςμπαλαρίναορφανοτροφείοειδήσεις τώρα