Πολιτισμός|01.10.2024 14:00

Συναυλία για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών: Κόντρα για τα 15 ευρώ εισιτήριο – Τι συνέβη

Newsroom

Αντιδράσεις και διενέξεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η οποία προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί μερίδα οικογενειών των θυμάτων εξέφρασε την αντίθεσή της να μπει αντίτιμο 15 ευρώ.

Σημειώνεται πως στη μεγάλη συναυλία, θα συμμετάσχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Τσανακλίδου, οι οποίοι διευκρίνισαν πως θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς.

Την εκδήλωση μάλιστα που διοργανώνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο  Θανάσης Παπακωνσταντίνου κατά τη συναυλία που είχε δώσει το καλοκαίρι στο Θέατρο Βράχων.

Αντιδρούν για τα 15 ευρώ εισιτήριο

Η ανακοίνωση της συναυλίας προκάλσε την αντίδραση του κ. Νίκου Πλακιά, του πατέρα των δίδυμων Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν στα Τέμπη μαζί με την ανιψιά του Αναστασία. Ο ίδιος εξέφρασε την αντίρρησή του με τη διοργάνωση συναυλίας με εισιτήριο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες θυμάτων που αντιτίθενται σε εκδηλώσεις με οικονομικά αντίτιμα. Μάλιστα ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν ασφαλιστικά μέτρα προς τους καλλιτέχνες που συναίνεσαν να εμφανιστούν.

Αναλυτικά έγραψε: «Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι @sokratismalamas @ thanasispapakonstantinou @foivosdelivorias και άλλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15 €. Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες;

Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. Χαιρετώ την κίνησή σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε. Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα.

Οποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δε θα γίνουν εισιτήρια των 15€. Κάποτε θα κάνουμε αυτή τη συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο.»

Αντιδράσεις και από άλλους συγγενείς

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στη σελίδα του κ. Πλακιά στο X, οικογένειες και άλλων θυμάτων υποστηρίζουν τη θέση του για συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Και η κα. Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη τονίζει ότι «η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου».

«Με αντίτιμο, όχι»

Σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Πλακιάς στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό» σήμερα διαμήνυσε για άλλη μία φορά ότι δε συμφωνεί με το χρηματικό ζήτημα της συναυλίας για τα Τέμπη. «Αν δεν είχε αντίτιμο δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Δε γίνεται να γίνει κάτι για 5 οικογένειες και οι άλλες 50 να μη συμμετέχουν».

Απαντώντας στις αναφορές ότι τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για το δικαστικό αγώνα των οικογενειών, ο κ. Πλακιάς υποστήριξε: «Εγώ πού τα βρίσκω τα χρήματα; Όποιες έρευνες γίνονται στο Δικαστικό Λαρίσης είναι όλες πληρωμένες. Τους δικηγόρους τους πληρώνω εγώ. Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πάω στο εξωτερικό να κάνω συναυλία; Να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να βάλουν και 200 ευρώ εισιτήριο. Τα 57, ο πληθυντικός αυτός δε μου αρέσει. Όχι ένας σύλλογος που είναι 6 θύματα να κάνει συναυλία για 57. Δεν μπορώ εγώ να βλέπω κάποιον στο δρόμο να μου λέει σε ενίσχυσα με 15 ευρώ και να μην ξέρω πού πήγαν τα χρήματα και τι. Με αντίτιμο όχι, τέλος».

ΤέμπηΚαλλιμάρμαροσυναυλίαΘανάσης Παπακωνσταντίνου