Πολιτισμός|15.01.2020 18:34

Σύσκεψη για τις υποδομές στον Τύμβο Καστά από Τζιτζικώστα

Newsroom

Τις υποδομές που είναι απαραίτητες, ώστε να δεχτούν τον όγκο των επισκεπτών όταν σε δύο χρόνια θα γίνει επισκέψιμο το ταφικό μνημείο στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, συζήτησε με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Την σύσκεψη που έγινε στις Σέρρες απασχόλησαν η κατασκευή δρόμων που θα βελτιώνουν την πρόσβαση στον τύμβο Καστά, η αντιπλημμυρική θωράκιση του μνημείου και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

«Στόχος είναι με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων των αρχαιολογικών υπηρεσιών στον Τύμβο Καστά, να είναι έτοιμη και η περιοχή να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε διαρκώς, προκειμένου τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν στο ακέραιο. Όσα κονδύλια κι αν απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η συνολική παρέμβασή μας στον Τύμβο Καστά και στην Αμφίπολη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τα διεκδικήσει και θα τα βρει. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε να μείνει η Αμφίπολη και πάλι σε ένα ντουλάπι υπουργείου ξεχασμένη», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας ότι η Περιφέρεια «έφτασε στο σημείο να απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι θα αναδειχθεί και θα καταστεί επισκέψιμο «το μοναδικό παγκοσμίου σημασίας, μακεδονικό μνημείο από όλο τον κόσμο».

Απόστολος Τζιτζικώσταςτζιτζικώστας λόφος Καστά Αμφίπολη