Καθηγητής Δερματολογίας ΑΠΘ: Καμία ανησυχία για την ψώρα - Σποραδικά τα κρούσματα
Κατά τον καθηγητή Δερματολογίας και διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Ιωαννίδη, δεν υπήρχε καν λόγος να κλείσουν τα σχολεία και να γίνει απολύμανση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρξει, αναφορικά με τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας και διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Ιωαννίδη.
Όπως ανέφερε στο ethnos.gr, δεν πρόκειται για καμία μορφή επιδημίας, ούτε καν για απανωτά κρούσματα ψώρας, αφού τέτοια περιστατικά πάντοτε εντοπίζονταν ακόμα και σε σχολεία.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πάντοτε είχαμε τέτοια περιστατικά. Αυτά που εμφανίστηκαν τελευταία, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως απανωτά και ούτε, βέβαια, μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια επιδημία. Μπορούμε να κάνουμε λόγο μόνο για σποραδικά κρούσματα. Ίσως το θέμα να πήρε διαστάσεις, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τω αναρτήσεων που έκαναν κάποιοι», τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.
Μάλιστα, κατά τον ίδιο, δεν υπήρχε καν λόγος να κλείσουν για μέρες τα σχολεία που εντοπίστηκαν τα κρούσματα και ούτε ήταν απαραίτητο να γίνουν εργασίες απολύμανσης σε αυτά.
«Το άκαρι της ψώρας δεν ζει εκτός του ανθρώπινου σώματος, οπότε δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν σχολεία και να γίνει απολύμανση σε αυτά. Ως πανεπιστημιακή κλινική δεν καταλάβαμε το λόγο, που οι δημοτικές αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία. Ίσως να το έκαναν, για να καθησυχάσουν περισσότερο τους γονείς και τους μαθητές. Η ψώρα δεν είναι επικίνδυνη. Αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται εύκολα με την επάλειψη υγρού σε σπρέι για δύο συνεχόμενες ημέρες και πάλι έπειτα από μία εβδομάδα. Θα μπορούσαμε κι εμείς να επισκεφθούμε τα σχολεία που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ή να έρθουν οι μαθητές στο νοσοκομείο μας», σημειώνει ο καθηγητής Δερματολογίας και διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.
Κακοκαιρία Alexandros: 112 σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Σποράδες - «Αποφύγετε τις μετακινήσεις»
Αποκάλυψη «βόμβα» από Axios: Το Ισραήλ βομβάρδισε ενεργή μυστική πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν
Πούτιν σε Σολτς για Ουκρανία: Οποιαδήποτε συμφωνία να λαμβάνει υπόψη τη νέα εδαφική πραγματικότητα
Eurovision 2025: Κατατέθηκαν 187 υποψηφιότητες - Πότε θα γίνει ο ελληνικός τελικός
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr