Food & Drink|21.05.2020 17:36

To βαρόμετρο της Michelin μετράει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη διεθνή γαστρονομία

Newsroom

Η πανδημία είχε αναμφισβήτητα μεγάλο αντίκτυπο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Εστιάτορες και σεφ βρίσκονται αντιμέτωποι με ποικίλες προκλήσεις. Με σκοπό να στηρίξει τον κόσμο της γαστρονομίας κατά της διάρκεια αυτής της περιόδου της επαναφοράς, ο Οδηγός Μichelin ανέπτυξε ένα διεθνές Βαρόμετρο για να διευκολύνει την ανάλυση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στις επιλογές του. Το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στις υπηρεσίες εστίασης και γενικότερα στον τομέα του τουρισμού μια παγκόσμια επισκόπηση, σε πραγματικό χρόνο, του ρυθμού με τον οποίο εξελίσσεται η επανεκκίνηση των εστιατορίων με αστέρια Μichelin σε όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν λειτουργεί μόλις το 21% των 3.000 εστιατορίων με αστέρια. Μέσω του Βαρόμετρου κάθε εβδομάδα θα καταγράφεται ο αριθμός όσων θα επαναλειτουργούν και στους 32 προορισμούς που καλύπτει ο οδηγός. Οι επιθεωρητές του, ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα, θα συλλέγουν τις εν λόγω πληροφορίες δια ζώσης,  τηλεφωνικά ή μέσω ψηφιακής έρευνας. Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.guide.michelin.com.

Κορονοϊόςγαστρονομίααστέρια Michelin