Food & Drink | 29.01.2021 10:09

Το νέο μενού του The Clumsies κάνει πρεμιέρα με delivery

Άντζελα Σταματιάδου

Η είδηση ότι το The Clumsies, ένα από τα πιο αγαπημένα αθηναϊκά μπαρ, το οποίο με τα ευρηματικά κοκτέιλ του ανέβηκε πριν από λίγο καιρό στην τρίτη θέση της λίστας με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World’s 50 Best Bars), αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Αθηναγόρα Κωστάκο μάς είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον εδώ και καιρό. Το μενού με την υπογραφή του πολύ δημιουργικού και με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του σεφ ξεκίνησε να σερβίρεται την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου στο μπαρ της οδού Πραξιτέλους, μερικές μέρες μετά όμως ήρθε το lockdown. Οπότε τα καινούργια πιάτα (και μετά την απαραίτητη προσαρμογή) κάνουν πρεμιέρα τώρα, με delivery: το μενού θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μέσα από τις πλατφόρμες της Wolt και του e-food.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος

Ο σεφ προτείνει φαγητό με σύγχρονο στιλ, που καλύπτει τις ανάγκες από το πρωινό/brunch μέχρι το βράδυ συνδυάζοντας διεθνή και ελληνικά στοιχεία και δίνοντας αρκετές υγιεινές λύσεις που λειτουργούν άνετα και στο γραφείο ή στο σπίτι. Μπορεί κανείς να επιλέξει, λόγου χάρη, ένα μπολ με λιωμένο αβοκάντο, τοματίνια, ρόκα, μανιτάρια ή ένα άλλο με χτυπητά αυγά (scrambled), λουκάνικο πάπρικας, αμφότερα με ζυμωτό ψωμί, να δοκιμάσει κάποια από τις πρωτότυπες σαλάτες, ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο ή χορτοφαγικό μπιφτέκι, κοτομπουκιές με καλαμπόκι, όπως κι ένα διαφορετικό παστίτσιο με σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά, μπεσαμέλ γραβιέρας και λάδι τρούφας. Όσο για τα γλυκά του Σπύρου Αρτελάρη, είναι κι εκείνα δελεαστικά: πάβλοβα γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα μούρα και μέλι, λουκουμάδες με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης, κρέμα βανίλιας κι αλάτι...

Στο μενού θα συναντήσετε πολλά πιάτα με πρωταγωνιστές τα λαχανικά, δεν λείπουν όμως και τα μπέργκερ

Εκτός αυτών, μέχρι την πόρτα σας έρχονται καφές, φρέσκοι χυμοί και τα κοκτέιλ της ομάδας του The Clumsies. Στον κατάλογο του delivery/take away θα συναντήσετε κάποιες επιλογές από την λίστα των κοκτέιλ του μαγαζιού, όπως για παράδειγμα το γλυκόξινο Break Free με ουίσκι, φρούτα του πάθους, γκρέιπφρουτ, αρμπαρόριζα και λυκίσκο ή το The Conch 7, το οποίο συνδυάζει Otto’s Athens Vermοuth, μεσκάλ, ούζο, λεμόνι και ρίγανη, αλλά και τα εμφιαλωμένα τους κοκτέιλ, ανάμεσα στα οποία και το Aegean Negroni, που βάφει το ποτήρι στο μπλε του Αιγαίου. Πέντε τα μεν, πέντε τα δε, έχει κανείς δέκα κοκτέιλ ανάμεσα στα οποία μπορεί να διαλέξει.

The Clumsies Πραξιτέλους 30, Αθήνα. Ωράριο για delivery/take away: 11:00-23:00. Παραγγελίες μέσω του e-food και της Wolt. Τιμές: Πιάτα: € 7-13, γλυκά € 7- 8, κοκτέιλ από € 6.

cheftake awayμπαρdeliveryφαγητό