The Roosters: Ένα ενδιαφέρον νέο καφέ μόλις άναψε τις μηχανές του στο Περιστέρι
Άντζελα ΣταματιάδουRoosters ή Roasters; Περνώντας απέξω και βλέποντας την ταμπέλα με το διπλής ανάγνωσης όνομα, μένεις να αναρωτιέσαι για λίγο πώς ακριβώς το λένε αυτό το μαγαζί. Το εν λόγω λογοπαίγνιο παίζει με το καβούρδισμα (roasting), από τα πιο σημαντικά στάδια στην παραγωγή του καφέ, και τα... κοκόρια (roosters). Έχουν αμφότερα τη σημασία τους: το ολοκαίνουργιο καφέ του Περιστερίου –άνοιξε τις πόρτες του μόλις την περασμένη Παρασκευή– και καβουρδίζει μόνο του τον καφέ του και ξυπνάει από νωρίς. Ανοίγει από τις 6 το πρωί, καλύπτοντας τους (πολύ) πρωινούς τύπους, χωρίς να αφήνει παραπονεμένους και τους απογευματινούς/βραδινούς. Έχει σκοπό με την επιστροφή στην κανονικότητα να μένει ανοιχτό μέχρι τις 10 ή τις 11 το βράδυ.
Ο φωτεινός, λευκοβαμμένος χώρος στη συμβολή της 25ης Μαρτίου και της Κώστα Βάρναλη είναι δημιούργημα του Χρήστου Καβράκου, του Παναγιώτη Αγγελακόπουλου και του Νίκου Γερανάκη, της τριανδρίας δηλαδή του πολύ επιτυχημένου Mind The Cup, που έκανε την επίσης περιστεριώτικη οδό Βεάκη σταθερό ραντεβού για ποιοτικό καφέ, και του Γιώργου Στενού. Εκεί το καβουρδιστήρι βρίσκεται στο πατάρι, εδώ έχει πάρει τη θέση του στο εργαστήριο. Στο The Roosters, που παίζει σε διπλό ταμπλό, λιανική και χονδρική, η ομάδα, που κάνει συχνά ταξίδια ανά τον κόσμο αναζητώντας μικροπαραγωγούς με μεράκι και ήθελε εδώ και καιρό να επεκτείνει έτσι τις συνεργασίες της στον τομέα της καφεστίασης και να βρει νέες διαύλους επικοινωνίας της φιλοσοφίας της, έχει τη δυνατότητα να καβουρδίζει μεγαλύτερες ποσότητες.
Μετά την άρση των μέτρων θα πίνει κανείς τον καφέ του χαζεύοντας από το τζάμι τους κόκκους να ψήνονται. Τώρα, αναγκαστικά τον παίρνει στο χέρι. Οι επιλογές είναι αρκετές κι ενδιαφέρουσες. Ξεκίνησαν έχοντας στους μύλους τους 5 καφέδες διαφορετικής προέλευσης: έναν οργανικό από την Ινδονησία, έναν single estate από τον Παναμά, έναν ακόμη από την Αιθιοπία, κι έναν ιδιαίτερο καφέ από την Κολομβία με έντονο άρωμα βατόμουρου – από την ίδια χώρα έρχεται κι ο ντεκαφεϊνέ που προτείνουν.
Στο The Roosters μπορείτε να αγοράστε και φρεσκοκομμένο καφέ και το σπίτι με διάφορα αρωματικά/γευστικά προφίλ, φίλτρου, εσπρέσο ή ελληνικό. Στα ψυγεία και τα ράφια θα βρείτε προς πώληση κι άλλα προϊόντα, όπως τσάι της Rhoeco, σοκολάτες της Kakau, φυσικούς χυμούς Verve, αρκετά φυσικά κρασιά, μπίρες σε κουτάκια από μικροζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και τα εμφιαλωμένα κοκτέιλ των The Clumsies. Το σενάριο έχει και κάποια, λίγα προς το παρόν, φαγωσιμα, που σε επόμενη φάση θα πληθύνουν: στη βιτρίνα σας περιμένουν κρουασάν και μάφιν, αλμυρά και μπέιγκελ (με παστράμι, με λαχανικά και χούμους, με φιστοκοβούτυρο και μαρμελάδα), αλμυρά και γλυκά, κρύες σαλάτες – ρεβιθοσαλάτες, φακοσαλάτες, μακαρονοσαλάτες με πένες ολικής άλεσης...
The Roosters 25ης Μαρτίου 7 & Κώστα Βάρναλη, Περιστέρι, τηλ. 210574626. Λειτουργεί μεσοβδόμαδα από τις 6 π.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 8 π.μ., προς το παρόν με take away. Σύντομα θα ξεκινήσει και delivery.
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
- ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
- Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
- Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά