Food & Drink|03.03.2021 12:27

Τσικνοπέμπτη: 8+1 ιδέες για... τσίκνο-delivery

Newsroom

Τσικνοπέμπτη αύριο κι η παράδοση θέλει αναμμένα κάρβουνα και πυρακτωμένες σχάρες. Το καθιερωμένο εν όψει της νηστείας της Σαρακοστής μεσοβδόμαδο φαγοπότι θα γίνει φέτος σε στενό κύκλο. Κι έτσι πάντως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τιμήσει κανείς το ιδιαίτερα αγαπητό κρεατολαγνικό έθιμο.

Στα κρεοπωλεία θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα έτοιμων παρασκευών. Ακόμη όμως κι αν δεν σχεδιάζετε να βγάλετε ψησταριά στο μπαλκόνι ή στην αυλή, να ψήσετε κάτι στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο, μπορείτε είτε να παραγγείλετε είτε να περάσετε και να πάρετε σε πακέτο πολλών λογιών νοστιμιές.

To Ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου έχει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών τύπωνεπιλογών

Είναι αρκετά τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που έχουν σκοπό να λιβανίσουν με γαργαλιστικές μυρωδιές την Αθήνα πιάνοντας το γαϊτανάκι του κρέατος από διάφορες μεριές.

Φέρνουν την Τσικνοπέμπτη στην πόρτα μας 

Το Ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι
Όπως δηλώνει το όνομά του, έχει δύο πλευρές. Με ποικιλία σε προελεύσεις, κοπές και σιτέματα, το πρότυπο χασάπικό του είναι αληθινή Εδέμ για τους λάτρεις του κρέατος. Πέρα από τα ψυγεία, όμως, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, στο κατάστημα του κέντρου υπάρχουν κι οι θράκες. Μπορείτε λοιπόν, αν μένετε στην ακτίνα του, να παραγγείλετε από ζουμερά καλαμάκια (κοτόπουλο μπούτι, μοσχαρίσιο από Black angus, χοιρινό) και πολύ γευστικά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά γαλοπούλας, μέχρι παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια και παϊδάκια αρνίσια γάλακτος. Ή να στραφείτε προς ένα Strip-loin ή ένα Rib-eye από Black Angus. Μην ξεχάσετε τις τηγανητές πατάτες. Πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα, είναι ακαταμάχητες.

Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2102713126. Delivery μέσω efood και Wolt & take away.

Το Βar.Β.Q στη Νέα Σμύρνη

Είναι ένα εστιατόριο κλασική αξία, με ένα πλουσιότατο μενού που κυκλώνει πολύ πετυχημένα το ζήτημα «κρέας», καλύπτοντας διαφορετικές κουλτούρες, διαθέσεις και budget, οπότε μπορείτε να κινηθείτε σε διάφορες κατευθύνσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε την ποικιλία κρεατικών 2 ατόμων (μπιφτέκια μοσχαρίσια, κοτόπουλο φιλέτο, χοιρινό μπριζολάκι, πανσέτα, λουκάνικο αρνίσιο - χοιρινό, πίτες και τηγανητές πατάτες), τα πολύ δημοφιλή παϊδάκια κοτόπουλου, που τα μαρινάρουν με μουστάρδα και γλυκόξινη σος, τα τροφαντά μπιφτέκια ή τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού – έχετε υπόψη ότι ειδικά για την Τσικνοπέμπτη στις επιλογές θα προστεθούν και παϊδάκια, αρνίσια και προβατίνας. Αν πάλι ζητήσετε ένα αμερικάνικο Rib eye φυσικής ωρίμανσης ή ένα skirt steak δεν θα σας πουν όχι.

Ελευθερίου Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9319675. Delivery μέσω efood και wolt & take away.

Το Γίδι στη Μεταμόρφωση

Η καλτ κρεατοταβέρνα του Βασίλη Ακρίβου στη Λεωφόρο Τατοΐου είναι ομολογουμένως ιδιαίτερη περίπτωση. Το να τρως απέναντι από την ψησταριά με τα τσιγκέλια και τον πάγκο του χασάπη ακούγοντας λαϊκά σουξέ, με τις μυρωδιές να σε πιάνουν από τη μύτη, έχει σίγουρα άλλη χάρη, αλλά και με τα ψητά να μεταφέρεται στο σπίτι, το σενάριο παραμένει άκρως δελεαστικό. Και μερακλίδικο.

Το Γίδι για την Τσικνοπέμπτη ψηφίζει προβατίνα. Και φρυγαδέλια, αντικριστά, κοκορέτσια, λουκάνικα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζόλες, φιλέτα... Οι παραγγελίες γίνονται τηλεφωνικά κι οι σπεσιαλιτέ κάνουν διαδρομές σε ειδικές συσκευασίες που τις κρατούν ζεστές.

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 2102828848. Delivery & take away.

Το Βραστό στο Χαλάνδρι

Η προσεγμένη οικογενειακή ταβέρνα στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, η ιστορία της οποίας ξεκίνησε το μακρινό 1969, πέρα από πολύ ωραίες πίτες και μαγειρευτά με την θαλπωρή της σπιτικής κουζίνας, προτείνει και μια μεγάλη ποικιλία ψητών με βαθιά νοστιμιά.

Οπότε μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κοκορέτσι και κοντοσούβλι, αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα αλλά και παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα λαδολέμονου και μουστάρδα, λουκάνικο χωριάτικο ή αγριογούρουνου, μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές και όχι μόνο. Αν θέλετε ένα... βαρύ πυροβολικό, παραγγέλνετε το εντυπωσιακό Tomahawk.

Ρόδων 3, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813776. Παραγγελίες μέσω της ιστοσελίδας του καταστήματος, της εφαρμογής ΒΡΑΣΤΟ και μέσω του efood.

Τα Nice n Εasy στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά

Το γνωστό all-day εστιατόριο καλύπτει όλα τα γούστα και τις διατροφικές ανάγκες με ένα εκτενές και πολυσυλλεκτικό μενού. Αγαπάει όμως και τα θεματικά αφιερώματα, με την Τσικνοπέμπτη να μην αποτελεί εξαίρεση. Η κάρτα που έχουν διαμορφώσει στο πνεύμα της ημέρας περιλαμβάνει τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα με φέτα Ευβοίας και πικάντικες πιπεριές, κοντοσούβλι κοτόπουλο, κεμπάπ με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη, παντσέτα μαύρου χοίρου και λουκάνικα μαύρου χοίρου στη σχάρα. Μπορείτε μάλιστα να τα προπαραγγείλετε από σήμερα. Των φρονίμων τα παιδιά...

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 2108082014 & Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ2103617201. Παραγγελίες μέσω efood και Wolt.

Το Γκρικ στο Κουκάκι

Πρόσφατη άφιξη στην οδό Βεΐκου, είναι ένα καθημερινό εστιατόριο βασισμένο στην ιδέα ενός, ας το πούμε έτσι, εξελιγμένου μαγειρείου. Την αρχή έκαναν χειροποίητοι μεζέδες, ποικιλία σε μαγειρευτά και ψητά, τώρα όμως, με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, στο παιχνίδι μπαίνει και η σούβλα.

Στο Γκρικ θα τιμήσουν την ημέρα με έναν ειδικό κατάλογο όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα φιγουράρουν αργίτικο λουκάνικο, πικάντικη αρνίσια συκωταριά, κοντοσούβλι κοτόπουλου, σουβλιστό κατσικάκι Τήνου, παϊδάκια από ζυγούρι, λεμονοριγανάτα γαρδουμπάκια, τραγανή πανσέτα στη σούβλα και αργομαγειρεμένο χοιρινό κότσι.

Βεΐκου 93, Κουκάκι, τηλ. 2109247474. Τake away & παραγγελίες τηλεφωνικά και μέσω του efood.

Τα Mπουκιά και Συχώριο στην Κηφισιά και στο Ψυχικό

Και στα καταστήματα του πολύ αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη η Τσικνοπέμπτη φέρνει ένα ειδικό μενού που ακολουθεί τις προσταγές της ημέρας. Έχει τζατζίκι, τυροκαυτερή και ρώσικη, έχει και λουκάνικα με πράσο, μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά κοτόπουλου, κεμπάπ και φιλετάκια λαιμού. Διαλέγετε και παίρνετε και είτε περνάτε να τα πάρετε, είτε τα περιμένετε στην πόρτα.

Λεωφόρος Κηφισίας 361, Κηφισιά, τηλ.2108000110 & Σολωμού 2, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2114114040/1. Delivery και take away. Παραγγελίες τηλεφωνικά και μέσω του efood.

Το La Suite Lounge του St. George Lycabettus στο Κολωνάκι

Τη δική του πρόταση για τσίκνισμα στο σπίτι καταθέτει το εστιατόριο του γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου, που έχει μπει εδώ και καιρό στο ρυθμό των παραδόσεων κατ’ οίκον.

Το μενού που έχει διαμορφώσει ο executive chef Βασίλης Μήλιος περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ψητό μανούρι και μια πλούσια ποικιλία κρεατικών (παϊδάκια αρνίσια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, χοιρινό φιλέτο, κοτόπουλο φιλέτο, χωριάτικο λουκάνικο) που συνοδεύονται με ψητή πατάτα με γιαούρτι, ΒΒQ sauce και πιτάκια. Κλείνει με μια αρωματική lemon pie και κοστίζει € 35 το άτομο και € 60 για δύο άτομα.

Παραγγελίες μέσω Wolt & efood. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 2107416000.

Το Po’ Boys στου Ψυρρή

Για όσους θέλουν μια διαφορετική πρόταση, το Po’ Boys έχει ετοιμάσει κι εκείνο ένα ειδικό μενού, που μπλέκει τα δικά μας πατροπαράδοτα με το BBQ του αμερικάνικου Νότου. «Τσικνίζει» με σιγοκαπνισμένη γουρουνοπούλα ή προβατίνα, που προτείνονται είτε σε μερίδες, είτε κλεισμένες σε ψωμάκι po’ boy και σε μπριοσέ ψωμάκι μπέργκερ. Αντί για τζατζίκια και τυροκαυτερές, εδώ τα συνοδευτικά είναι λευκή BBQ σος, καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή κέτσαπ και λιωμένα τυριά (στην περίπτωση της γουρουνοπούλας) και μαγιονέζα με μουστάρδα Dijon, κρέμα μετσοβόνε και γλάσο από bourbon (στην περίπτωση της προβατίνας). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τα προπαραγγείλουν σήμερα Τετάρτη και να κλείσουν την ώρα της αυριανής παράδοσης ή να περάσουν από το εστιατόριο για να τα παραλάβουν. Η ελάχιστη παραγγελία για διανομή είναι €30.

Αγαθάρχου 12, Ψυρρή, τηλ. 2103234672. Delivery και take away. Οι παραγγελίες γίνονται τηλεφωνικά.

Τσικνοπέμπτηταβέρνεςtake awaydeliveryκρέαςεστιατόρια