Food & Drink|04.03.2021 10:50

Τσικνοπέμπτη: 5 συνταγές για να τσικνίσετε σπιτικά

Newsroom

Τσικνοπέμπτη σήμερα και το κρέας είναι αναμφισβήτητα στις δόξες του. Ακόμη κι αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τα γνωστά προσκυνήματα στις ταβέρνες και στις ψησταριές κι οι μετακινήσεις είναι από σήμερα ακόμη πιο περιορισμένες, μπορείτε να τιμήσετε το κρεατολαγνικό έθιμο στο σπίτι. Και σε στενό οικογενειακό κύκλο μπορείτε να περάσετε καλά. Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα από το χασάπη –είναι πολλά τα υποψήφια καλούδια–, ετοιμάστε μαρινάδες και σάλτσες, ανάψτε φούρνους, βγάλτε σχαροτήγανα και φέρτε το παραδοσιακό μεσοβδόμαδο φαγοπότι στα μέτρα σας.

Εμείς σας προτείνουμε πέντε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα και της Κατερίνας Λένη από το αρχείο του ethnos.gr, εσείς βάλτε στο πλάι τους μια πλούσια σαλάτα, ένα τζατζίκι, μερικές πατάτες κι ό,τι άλλο θέλετε, στάξτε λίγο κρασί στο ποτήρι και μπείτε στο πνεύμα.

Πανσέτες με σπιτικά πιτάκια

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πιπεριάς

Κεμπάπ κοτόπουλου γιαουρτλού

Αρνίσια παϊδακια με μεσογειακή μαρινάδα

Σουβλάκια κοτόπουλου με γιαούρτι και μουστάρδα

 

συνταγέςκρέαςΤσικνοπέμπτημαγειρική