Food & Drink|29.10.2018 15:10
Τα πιο γευστικά στρούντελ μήλου που φτιάξατε ποτέ!
NewsroomΥλικά
- 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια σταφίδες
- 100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 6 φύλλα κρούστας
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τα μήλα με την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετείτε τα ¾ από το βούτυρο και τηγανίζετε τα ψίχουλα από τις φρυγανιές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα μήλων και αφήστε για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Βουτυρώνουμε με το πινέλο τα φύλλα κρούστας τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια προσθέστε τη γέμιση κατά μήκος της ζύμης και κυλήστε τη ζύμη για να περικλείσετε το γέμισμα. Στερεώστε τα άκρα και βουρτσίστε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Σερβίρεται και με παγωτό.
Διαβάστε ακόμη
- Μπλόκαραν πολλά νοσοκομεία της Αθήνας από τις νέες εφημερίες - Οι αλλαγές
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Αττική - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες
- Τι βλέπουν στην κυβέρνηση μετά την εκλογή Τραμπ: Ποιες εξελίξεις αναμένονται στο Ουκρανικό αλλά και στη «γειτονιά»
- Μαθητές στην Ικαρία κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουν καθηγητές - Τι λένε οι εκπαιδευτικοί