Food & Drink|11.09.2021 13:22

Το Botrini’s γιορτάζει τα 10 του χρόνια με ένα επετειακό μενού

Newsroom

Έχει περάσει μια δεκαετία από από τότε που το Botrini’s έκανε πρεμιέρα σε μια μονοκατοικία του 1939 στο Χαλάνδρι. Μέχρι τότε την δημιουργική κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι είχε κανείς τη δυνατότητα να την γνωρίσει μόνο στο Etrusco στην Κέρκυρα. O Ελληνο-ιταλός σεφ απέκτησε μια γαστρονομική βάση στην Αθήνα κι απέσπασε πολλές επιπλέον σημαντικές διακρίσεις ‒ Χρυσούς Σκούφους, αστέρια από τα FNL Best Restaurant Awards κι ένα αστέρι Michelin. Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Ιnstagram μίλησε για «ένα όνειρο που εκπληρώθηκε» κι αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Νίκο Μπίλλη, το δεξί του χέρι, και στην υπόλοιπη ομάδα της κουζίνας και της σάλας.

Όσοι βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στα τραπέζια του γνωστού εστιατορίου, δοκίμασαν πολλές πρωτοποριακές συνθέσεις με την ιδιόχειρη σφραγίδα του σεφ, που θέτει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Το εορταστικό μενού 14 σταδίων της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα συνοδεύεται από 5 ποτήρια σαμπάνιας του γαλλικού οίκου Philipponnat (€ 150 ανά άτομο), αποτυπώνει αυτή την εξελικτική πορεία συνδυάζοντας πιάτα-σταθμούς του Βοtrini's και καινούργιες δημιουργίες.

Ο φινετσάτος «ξιφίας carpaccio µε τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε µία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα», το «Gastro Esperanto», μια πολύ ιδιαίτερη τάρτα με φύλλο λαδιού, κολοκύθι, τηνιακό καρίκι και τρούφα, το εξαιρετικό «Royal à la Grecque» με καραβίδα και θαλασσινά, που αρωματίζεται με ελληνικό καφέ και κάρι και το αρνάκι γάλακτος με μελιτζάνα και miso συκομαΐδας είναι μερικά μόνο από όσα θα σερβιριστούν, ενώ φινάλε θα γράψουν το περίφημο γλυκό τζατζίκι, bitter σοκολάτα με cremeux με φουντούκι, μέλι και λεμόνι και η γαλατόπιτα Θεσσαλίας.

Botrini’s Αthens Βασ. Γεωργίου Β΄24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 2106857324

εστιατόριοchefΈκτορας Μποτρίνι