Food & Drink|23.10.2021 18:29

Σπιτικά cookies σε τρεις παραλλαγές

Newsroom

Κανείς δεν λέει στα χειροποίητα cookies. Σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, μαλακά, πιο τραγανά, με γεύσεις κλασικές ή πιο ασυνήθιστες, είναι πάντα καλοδεχούμενα. Φτιάχνετε μια παρτίδα, βάζετε μερικά στο κουτί με το κολατσιό των παιδιών, παίρνετε μερικά μαζί σας στο γραφείο για να μασουλάτε με τον καφέ. Κι αν αποφασίσετε να φουρνίσετε μερικά παραπάνω, όσο είναι ακόμη φρέσκα-φρέσκα, τα πάτε πεσκέσι στους φίλους σας σε ένα όμορφο σακουλάκι και το χαίρονται κι αυτοί κι εσείς.

Στα cookies χωράνε πολλές γεύσεις και αρώματα. Μπορείτε να τα στολίσετε με κομματάκια/δάκρυα μαύρης σοκολάτας, γάλακτος ή λευκής, κοπανισμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια αλλά και διάφορα αποξηραμένα φρούτα – σταφίδες, κράνμπερις και πάει λέγοντας–, να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, νιφάδες βρώμης, καρύδα, κακάο, τζίντζερ, εκχύλισμα βανίλιας κι ό,τι άλλο αγαπάτε.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συνταγές από το αρχείο του ethnos.gr και του Open TV που αξίζει να δοκιμάσετε. Προσέξτε μόνο να μην ανακατέψετε/χτυπήσετε πολύ το μείγμα γιατί τα cookies θα γίνουν σφιχτά και να αφήσετε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στο ταψί γιατί θα απλωθούν την ώρα που θα ψήνονται.

  1. Cookies με κομματάκια σοκολάτας

     

  2. Cookies με βρώμη και ελαιόλαδο

     

  3. Cookies με φιστικοβούτυρο

cookiesμπισκότασυνταγές