Σπιτικά cookies σε τρεις παραλλαγές
NewsroomΚανείς δεν λέει στα χειροποίητα cookies. Σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, μαλακά, πιο τραγανά, με γεύσεις κλασικές ή πιο ασυνήθιστες, είναι πάντα καλοδεχούμενα. Φτιάχνετε μια παρτίδα, βάζετε μερικά στο κουτί με το κολατσιό των παιδιών, παίρνετε μερικά μαζί σας στο γραφείο για να μασουλάτε με τον καφέ. Κι αν αποφασίσετε να φουρνίσετε μερικά παραπάνω, όσο είναι ακόμη φρέσκα-φρέσκα, τα πάτε πεσκέσι στους φίλους σας σε ένα όμορφο σακουλάκι και το χαίρονται κι αυτοί κι εσείς.
Στα cookies χωράνε πολλές γεύσεις και αρώματα. Μπορείτε να τα στολίσετε με κομματάκια/δάκρυα μαύρης σοκολάτας, γάλακτος ή λευκής, κοπανισμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια αλλά και διάφορα αποξηραμένα φρούτα – σταφίδες, κράνμπερις και πάει λέγοντας–, να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, νιφάδες βρώμης, καρύδα, κακάο, τζίντζερ, εκχύλισμα βανίλιας κι ό,τι άλλο αγαπάτε.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές συνταγές από το αρχείο του ethnos.gr και του Open TV που αξίζει να δοκιμάσετε. Προσέξτε μόνο να μην ανακατέψετε/χτυπήσετε πολύ το μείγμα γιατί τα cookies θα γίνουν σφιχτά και να αφήσετε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στο ταψί γιατί θα απλωθούν την ώρα που θα ψήνονται.
- Γιατί είναι συχνότεροι οι καύσωνες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: Ποιές περιοχές είναι πιο ευάλωτες στις πλημμύρες – Οι προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία
- Μπλίνκεν: «Βέβαιος» για κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Σημαντική η θέση της Ουκρανίας στο Κουρσκ σε πιθανές διαπραγματεύσεις
- Πέθανε η «The Viviene» από τη Βρετανία σε ηλικία μόλις 32 ετών, νικήτρια του «Ru Paul's Drag Race» - Άγνωστη η αιτία θανάτου
- Θεοφάνια ή Θεοφάνεια; Η γλωσσολογική διάσταση μιας θρησκευτικής εορτής