Κι όμως, δεν θέλει αλεύρι! Τέλειο «κέικ» αμυγδάλου-πορτοκαλιού σα σιροπιαστό
Χριστίνα ΤσαμουράΕίναι πεντανόστιμο και ζουμερό σαν να το έχετε σιροπιάσει ελαφρά, ενώ δεν χρειάζεται σιρόπι. Ο λόγος για το απίθανο αυτό γλύκισμα αμυγδάλου που περιλαμβάνει ολόκληρα τα φρούτα και δεν χρειάζεται αλεύρι, το οποίο αποφεύγουν αρκετοί και αρκετές λόγω γλουτένης ή άλλων διατροφικών παραγόντων.
Μπορείτε να το φτιάξετε τόσο με πορτοκάλια όσο και με λεμόνια. Η λογική τους είναι πάναπλη και το αποτέλεσμα σούπερ απολαυστικό. Πρόκειται δε για τον ορισμό του «zero waste», αφού σε μεσανατολίτικη εκδοχή της συνταγής χρησιμοποιείται και η φλούδα των εσπεριδοειδών, πράγμα το οποίο μπορείτε να κάνετε κι εσείς εφόσον φροντίσετε να τα βράσετε όση ώρα χρειάζεται για να ξεπικρίσει.
Συνταγή για «κέικ» αμυγδάλου-πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι
Υλικά: 2 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα, 6 αυγά, 250γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, τριμμένη
Εκτέλεση: Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζετε να βράσουν σε άφθονο νερό για 1 ½ - 2 ώρες. Τα κόβετε σε κομμάτια, αφαιρείτε τυχόν σπόρους και κάποια χονδρά, λευκά τμήματα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά με τη ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τον πολτό των πορτοκαλιών, ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθεί και μεταφέρετε το μείγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 για 50’. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε.
- Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν μετά το πράσινο φως Μπάιντεν στο Κίεβο για τους πυραύλους ATACMS – Οι σκέψεις του Ρώσου προέδρου
- Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ
- Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Gigabit Voucher» - Περισσότερα από 379.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ευρυζωνικές συνδέσεις
- Πρώτο διαζύγιο για προπονητή της Euroleague: Τέλος ο Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο της Μονακό