Food & Drink | 07.07.2022 16:30

Γλυκό διάλειμμα - Θεϊκή σοκολατόπιτα με παγωτό

Newsroom

Υλικά

  • 4 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρα (250 γρ. συνολικά)
  • 1-2 βανίλιες σε σκόνη
  • παγωτό βανίλια του εμπορίου ή σπιτικό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και προς το τέλος ρίχνετε τη μισή ζάχαρη και ξαναχτυπάτε. Αδειάζετε τη μαρέγκα σε μπολ και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια χτυπάτε και πάλι στο μίξερ τους κρόκους με τη υπόλοιπη ζάχαρη πολύ καλά.
  3. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο προσθέτοντας στο τέλος τη βανίλια.
  4. Προσεκτικά ρίχνετε αρχικά τη σοκολάτα στο μείγμα με τους κρόκους και στη συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι. Τέλος βάζετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με το χέρι, με μια σπάτουλα.
  5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για σουφλέ (να έχει δηλαδή σχετικά ψηλά τοιχώματα) και ρίχνετε μέσα όλο το μείγμα.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20'. Δε θέλει πολύ ψήσιμο, καθώς το γλυκό αυτό είναι ωραίο σχετικά υγρό μέσα και ψημένο απ’ έξω.
  7. Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια του εμπορίου ή πανεύκολο σπιτικό παγωτό δύο υλικών που θα βρείτε εδώ.
γλυκάπαγωτόπαγωτό βανίλιασοκολάτα