Food & Drink|02.11.2018 15:18

Σοκολατένιo μπράουνι

Newsroom

Υλικά

100 γρ. βούτυρο

175 γρ. ζάχαρη άχνη

2 μεγάλα αβγά

75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο σκόνη 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

3 κ. σ. γάλα

4 κ. σ. σταγόνες λευκής σοκολάτα  και σοκολάτας γάλακτος

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

75 γρ. τυρί κρέμα

Προαιρετικά λίγοι ξηροί καρποί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στον αέρα. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί και στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά ένα ένα. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο σκόνη και το μπέικιν και προσθέτετε το γάλα.

  2. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, στη συνέχεια προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας.

  3. Παίρνετε ένα ταψί βαθύ και στρώνετε με λαδόκολλα. Ρίχνετε το μείγμα ισιώνοντάς το. Το βάζετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, για να κάνετε την επικάλυψη, λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος και την ανακατεύετε με το μαλακό τυρί. Βάζετε το ρευστό μείγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια αλείφετε με το μείγμα το μπράουνι ή το ρίχνετε από πάνω. Στην τελευταία περίπτωση, που επιθυμείτε πιο ρευστή σοκολάτα, λιώνετε επιπλέον σοκολάτα. Μπορείτε να διακοσμήσετε και με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. 

σοκολάταγλυκά