Food & Drink
|
26.10.2018 12:24
Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Βερίκοκο
NewsroomΥλικά
- 30 βερίκοκα
- 1.200 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ασβέστη
- 1 βανίλια
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά και ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα. Βγάζουμε το κουκούτσι προσεκτικά.
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση και διαλύουμε μέσα σ’ αυτήν τον ασβέστη. Στο υγρό αυτό μείγμα προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα βερίκοκα και τα αφήνουμε εκεί για τέσσερις ώρες.
- Κατόπιν τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά, πολλές φορές και τα αφήνουμε σε καθαρή πετσέτα να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους. Τα βάζουμε στη συνέχεια σε μια καθαρή κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.
- Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε τα βερίκοκα με τη ζάχαρη να βράσουν. Ξαφρίζουμε το γλυκό μόλις αρχίζει να βράζει. Το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα με 40 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
- Οταν είναι έτοιμο το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε ακόμη
- Το «θερμό» καλοκαίρι της κυβέρνησης: Οι αλλαγές στα πρόσωπα και το γράψε - σβήσε στα μέτρα στήριξης
- Πανελλήνιες: Δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες; Οι 6 καλύτερες επιλογές για όσους δεν εισήχθησαν σε ΑΕΙ
- Γιατί πρέπει κάθε μέρα να τρώμε ντομάτες; Οι ευεργετικές ιδιότητες που μάλλον δεν ξέρατε
- Δώσε μου το δακτυλικό σου αποτύπωμα να σου πω ποιος είσαι – Έτσι άλλαξε η εγκληματολογία