Food & Drink | 08.11.2018 15:59

Πένες ογκρατέν για όλες τις ώρες

Newsroom

Βράζουμε νερό, ρίχνουμε τις πένες και τρώμε. Για το πώς θα το καταφέρετε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, θα το μάθετε στην παρακάτω συνταγή.

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • Αλάτι
  • Μισό κιλό τυρί φέτα
  • Για την κρέμα
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, αφού πρώτα ρίξουμε αλάτι. Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  2. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα τις πένες και το τριμμένο τυρί φέτα.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε το γάλα (αφήνοντας ένα φλιτζάνι) και τα αβγά και ανακατεύουμε συνέχεια. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα. Όταν πήξει η κρέμα, τη βγάζουμε και τη ρίχνουμε στις πένες.
  5. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο -προαιρετικά- και ψήνουμε στους 170ο για 35 με 40 λεπτά. Όταν αρχίζει να ροδοκοκκινίζει, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
ζυμαρικάογκρατένπένες