Food & Drink
|
26.10.2018 12:22
Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές
NewsroomΥλικά
- Μισό κιλό ψωμί
- 6 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αποφεύγουμε να κόψουμε πολύ λεπτές, γιατί θα διαλυθούν τόσο μέσα στο μείγμα όσο και στο τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς και το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
- Παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις μουσκεύουμε καλά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Προσέχουμε να τις αναποδογυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
- Σερβίρονται είτε με μέλι, ζάχαρη και κανέλα είτε με τριμμένο τυρί.
Διαβάστε ακόμη
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό