Food & Drink|10.03.2023 08:10

Tres Leches - Το πιο γαλατένιο κέικ του κόσμου φτιάχνεται με τρία είδη γάλακτος

Newsroom

Φουλ στο γάλα είναι τούτο το κέικ στο οποίο οι Λατινοαμερικάνοι συνηθίζουν να βάζουν και ινδοκάρυδο. Το γλυκό έχει διαδοθεί διεθνώς ως το «κέικ με τα 3 γάλατα» (3 Milk Cake ή Tres Leches), γιατί περιχύνεται με ένα μείγμα από γάλα φρέσκο, γάλα ζαχαρούχο και γάλα εβαπορέ.

Πρόκειται για παραδοσιακό λατινοαμερικάνικο γλυκό, που συνηθίζεται ιδιαίτερα στο Μεξικό και τη Νικαράγουα, με πιθανή ωστόσο την ευρωπαϊκή του καταγωγή.

Η ιστορία του 3 Milk Cake ή Tres Leches

Συνταγή για κέικ των τριών γαλάκτων εμφανίστηκε στις ετικέτες των εβοπορέ της Nestle τη δεκαετία του 1940, γεγονός που ίσως εξηγεί τη δημοτικότητά του σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, καθώς ο κολοσσός στο χώρο του γάλακτος είχε δημιουργήσει θυγατρικές στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Κούβα, την Κολομβία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα ήδη από τη δεκαετία του 1930.

Το κέικ αγαπήθηκε πολύ και στη Βόρεια Αμερική και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα από τις μεξικανικές σαπουνόπερες.

Ιδανικό για παιδικές γιορτές

Η ιδέα του κέικ με τα τρία είδη γάλακτος αποτελεί συχνά βάση για τούρτες σε παιδικές γιορτές και γενέθλια, καθώς η γεύση του είναι πολύ φιλική στα μικρά παιδιά.

Δείτε τη συνταγή για κέικ με τρία γάλατα  πατώντας εδώ

κέικγενέθλιατούρταγάλαΛατινική Αμερική