Food & Drink|23.03.2023 07:39

Συμβουλές και tips - Για να πετύχει η σκορδαλιά με πατάτα, ψωμί ή καρύδια

Newsroom

Όποια από τις πλέον δημοφιλείς συνταγές του κι αν διαλέξετε, το απόλυτο ταίρι του τηγανητού μπακαλιάρου έχει τα μυστικά του για να βγει γευστικό και βελούδινο.

Ανάλογα με γευστικό σας γούστο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην πιο «τσουχτερή» σκορδαλιά με ψωμί, στην πιο βελούδινη σκορδαλιά με πατάτα ή στην πιο ξηροκαρπάτη με καρύδι. Όποια εκδοχή σκορδαλιάς και αν προτιμήσετε έχετε στα υπόψιν σας μερικά tips από το ethnos.gr και ανατρέξτε στις συνταγές τους που θα τις βρείτε μαζεμένες εδώ.

Tip για όλες τις σκορδαλιές

  • Διαλέξτε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
  • Ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο με πολύ μικρή ροή, ώστε το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί σωστά και να αποκτήσετε τέλεια, βελούδινη σκορδαλιά.

Tips για σκορδαλιά με πατάτες - Τι να προσέξετε

  • Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για να κρατήσουν το άμυλό τους και να μην ποτίσουν νερό.
  • Καθαρίστε τις μόλις βράσουν, πολτοποιήστε τις και φτιάξτε τη σκορδαλιά αμέσως, γιατί όσο είναι ζεστές δένουν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μην βάλετε τις πατάτες στο μπλέντερ, αλλά να τις περάσετε είτε από το μύλο λαχανικών είτε να τις λιώσετε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ. Αποφύγετε μούλτι, μίξερ ή μπλέντερ, γιατί το αποτέλεσμα είναι κολλώδες σε υφή, πράγμα που δεν το θέλουμε.

Tips για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια - Τι να προσέξετε

  • Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και χρησιμοποιήστε μόνο την ψίχα.
  • Προτιμήστε ένα ζυμωτό ή χωριάτικο ψωμί.
  • Προσοχή στα καρύδια, να είναι φρέσκα και όχι ταγγισμένα.
  • Η σκορδαλιά με καρύδια καλό είναι να μη μείνει, αλλά να καταναλωθεί σχετικά γρήγορα.
Δείτε επίσης:

tipsπατάτασκόρδοκαρύδιαψωμίσκορδαλιά