Food & Drink|26.10.2018 12:19

Γρήγορες κι εύκολες σαλάτες: Η καλοκαιρινή

Newsroom

Η καλοκαιρινή σαλάτα είναι μια δροσερή λιχουδιά, που έρχεται συνοδεία ζυμαρικών και εγγυάται γεύση και... γεμάτο στομάχι!

Υλικά

  • 400 γρ. φαρφάλες
  • 300 γρ. ραντίτσιο
  • 10 ντοματίνια μικρά
  • 1 ματσάκι από φύλλα βασιλικού
  • Λίγο κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, 3-4 κουταλιές λάδι και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πλυμένο ραντίτσιο και τις φαρφάλες. Ρίχνουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο και λίγη παρμεζάνα από πάνω.
σαλάτεςσαλάτα