Food & Drink|23.11.2018 10:07

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και μουστάρδα

Newsroom

Εύκολες, γρήγορες κι αγαπημένες πατάτες φούρνου. Γίνονται με... κλειστά τα μάτια, αλλά ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή, που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να παρασκευαστεί και μία ώρα για να φτάσει στα πιάτα σας.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κούπες νερό
  • Λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες όχι πολύ χοντρές και τις ρίχνουμε στο ταψί. Σ’ ένα βαζάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς. 10 λεπτά πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο ξεσκεπάζουμε το ταψί.
πατάταπατάτες