Συμβουλές και tips - Πόσο ρύζι θέλει η κοτόσουπα και ποιο είδος της πάει
Newsroom
Νόστιμο το ρυζάκι, αλλά άμα παραπέσει, η σούπα δεν θα είναι πια και τόσο …σούπα. Για να μην καταλήξει η κοτόσουπα πιλάφι, ρίξτε ρύζι με προσοχή. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε την κοτόσουπά σας, προσθέστε από ½ έως 1 κοφτό φλιτζάνι ωμό ρύζι (έως 150-160 γρ.) στα 6-8 φλιτζάνια ζωμού. Βράζετε μέχρι να γίνει το ρύζι –σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία του. Το ρύζι βέβαια προστίθεται, αφού βράσει το κοτόπουλο και όχι από την αρχή μαζί του.
Ποιο ρύζι ταιριάζει στην κοτόσουπα
Σε ό,τι αφορά το είδος του ρυζιού, η παραδοσιακή κοτόσουπα θέλει κοντόσπερμα ή μεσαίου μήκους ρύζια τύπου γλασέ που πυκνώνουν το ζωμό λόγω της κολλώδους υφής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε σούπα με μακρύκοκκο ρύζι, καθώς έτσι κι αλλιώς η παρουσία του αυγολέμονου δίνει ζωμό πληθωρικό και δεμένο.
Δείτε ακόμη: Η ώρα της κοτόσουπας - Έξι συνταγές για σούπες-βάλσαμο με κοτόπουλο
- «Ο θάνατος πολλών διασωθέντων οφείλεται σε εύφλεκτα καύσιμα υλικά»: Τι αναφέρει η συμπληρωματική έκθεση Κοκοτσάκη για τα Τέμπη
- Έγκλημα στο Δαφνί: Συνελήφθη ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε την 44χρονη
- Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Είναι δικτάτορας, σε λίγο δεν θα έχει χώρα»
- Συνεχίζεται το... πάρτι αυθαιρεσίας στη Μύκονο - Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες των κλιμακίων ελέγχου