Συμβουλές και tips - Πόσο ρύζι θέλει η κοτόσουπα και ποιο είδος της πάει
NewsroomΝόστιμο το ρυζάκι, αλλά άμα παραπέσει, η σούπα δεν θα είναι πια και τόσο …σούπα. Για να μην καταλήξει η κοτόσουπα πιλάφι, ρίξτε ρύζι με προσοχή. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε την κοτόσουπά σας, προσθέστε από ½ έως 1 κοφτό φλιτζάνι ωμό ρύζι (έως 150-160 γρ.) στα 6-8 φλιτζάνια ζωμού. Βράζετε μέχρι να γίνει το ρύζι –σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία του. Το ρύζι βέβαια προστίθεται, αφού βράσει το κοτόπουλο και όχι από την αρχή μαζί του.
Ποιο ρύζι ταιριάζει στην κοτόσουπα
Σε ό,τι αφορά το είδος του ρυζιού, η παραδοσιακή κοτόσουπα θέλει κοντόσπερμα ή μεσαίου μήκους ρύζια τύπου γλασέ που πυκνώνουν το ζωμό λόγω της κολλώδους υφής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε σούπα με μακρύκοκκο ρύζι, καθώς έτσι κι αλλιώς η παρουσία του αυγολέμονου δίνει ζωμό πληθωρικό και δεμένο.
Δείτε ακόμη: Η ώρα της κοτόσουπας - Έξι συνταγές για σούπες-βάλσαμο με κοτόπουλο
- Τεράστιος όγκος νερού σε τρία 24ωρα στην Κεφαλονιά: «Βυθίστηκε» στη λάσπη το νησί
- Πύργος: Νεκρή 56χρονη που νοσούσε από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα
- Έρχεται πολική εισβολή με έως και -14 βαθμούς: Χιόνια και στην Αττική «βλέπει» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
- Ασλανίδης για Τέμπη: «Όσα ψεύτικα βίντεο και εμφανίσουν, μετά από 2 χρόνια, δεν πείθουν κανέναν»