Συμβουλές και tips - Δυο μυστικά για το φύλλο κρούστας
Newsroom
Πολλές από τις λαχταριστές πίτες της ελληνικής κουζίνας στηρίζονται σε Συνταγές με Φύλλο Κρούστας. Ένα φύλλο ιδιαίτερα λεπτό και γι’ αυτό εξαιρετικά ευαίσθητο. Ένα φύλλο που στεγνώνει πολύ γρήγορα απ’ τη στιγμή που θα ξετυλιχτεί.
Το μυστικό για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας
Το μυστικό για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας κατά το διάστημα που ετοιμάζετε τη γέμιση της γλυκιάς ή αλμυρής πίτας είναι απλό. Το έχετε πάντα σκεπασμένο με μια καθαρή, νωπή πετσέτα. Έτσι διατηρεί την υγρασία του και μένει μαλακό όση ώρα κι αν χρειαστείτε για ολοκληρώσετε τη διαδικασία ετοιμασίας της πίτας ή του επιδορπίου.
Για φύλλο κρούστας φουσκωτό και αφράτο
Αν φτιάχνετε τυρόπιτα και θέλετε να βγει το έτοιμο φύλλο κρούστας φουσκωτό κι αφράτο, μπορείτε είτε να περιχύσετε την πίτα στο τέλος με ένα μείγμα γάλακτος-αυγών είτε με σόδα (αναψυκτικό). Δείτε τις σχετικές συνταγές πατώντας εδώ για την πρώτη εκδοχή και εδώ για τη δεύτερη.
- Στενός συνεργάτης του πρίγκιπα Ουίλιαμ αποκαλύπτει πως αντιμετώπισε τις δυσκολότερες στιγμές που βίωσε
- Η Κάμαλα Χάρις τιμήθηκε με το βραβείο «Chairman's Award» στα NAACP Image Awards
- Γεραπετρίτης από ΟΗΕ: Η Ουκρανία δεν είναι περιφερειακό ζήτημα - Συνολική και βιώσιμη επίλυση, μέσω διπλωματίας, χωρίς αποκλεισμούς
- Επέλεξε την Εθνική Ελλάδας ο ταλαντούχος Κώστας Καρέτσας: «Αυτή η επιλογή έρχεται μέσα από την καρδιά μου»