Κοτόσουπα – Η ιδανική σουπίτσα για ιώσεις και κρυολογήματα
Newsroom
Οι σούπες αποτελούν κλασικές διατροφικές επιλογές όταν νιώθουμε άρρωστοι ή κρυωμένοι. Ειδικά η κοτόσουπα είναι συνηθέστατη επιλογή μιας και αποτελεί κοινή πεποίθηση πως μας βοηθάει να συνέρθουμε. Δεν έχουμε άδικο. Ας δούμε με μια ματιά πού στηρίζονται μερικά απ’ τα οφέλη της.
1. Η κοτόσουπα περιέχει ψευδάργυρο. Σύμφωνα με έκθεση του 2008 στο The Journal of Infectious Diseases, συμπλήρωμα ψευδαργύρου μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος από 7 σε 4 ημέρες και μείωσε τον βήχα από 5 σε 2 ημέρες. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στο σκούρο κρέας του κοτόπουλου (μπούτι).
2. Το κοτόπουλο είναι πηγή τρυπτοφάνης (tryptophan), η οποία βοηθάει τον οργανισμό να παράγει σεροτονίνη. Αυτή με τη σειρά της ενισχύει τη διάθεση και φέρνει αίσθηση ανακούφισης.
3. Η κοτόσουπα περιέχει άφθονο υγρό στοιχείο, βοηθώντας στις εμπύρετες καταστάσεις να παραμείνει ο οργανισμός ενυδατωμένος, πράγμα που έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή λειτουργία του και την ανάκαμψή του.
4. Η ζεστή κοτόσουπα με μπόλικο λεμόνι, λειτουργεί καταπραϋντικά για τον πονόλαιμο και παρέχει στο σώμα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ιαπωνική μελέτη του 2017 κατέδειξε, επίσης, ότι το κοτόπουλο περιέχει ένα αμινοξύ που μειώνει τη βλέννα, η οποία προκαλεί συχνό βήχα και περισσότερο ερεθισμό.
Δείτε τη συνέχεια στην πηγή πατώντας εδώ
- Νέα ευρεία σύσκεψη για τα φάρμακα στο υπουργείο Υγείας: Οι αντιδράσεις των φαρμακευτικών και οι εντολές Μαξίμου
- Το δύσκολο 10ήμερο της κυβέρνησης: Η στρατηγική που υιοθετείται απέναντι στην αντιπολίτευση, πριν τα συλλαλητήρια
- Τέμπη: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για την ακριβή ημέρα κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
- ΑΠΘ: Βρέθηκε αμίαντος στο κτίριο της Φιλοσοφικής - Φόβος για την υγεία φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού