Food & Drink | 04.05.2024 07:30

Πασχαλινό αρνί και κατσικάκι - 4 διαλεχτές συνταγές για φούρνο και κατσαρόλα

Newsroom

Αρνί και κατσίκι πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο η σούβλα δεν είναι μονόδρομος. Είτε γιατί δεν υπάρχει ο χώρος είτε γιατί σας κουράζει η διαδικασία ή ακόμη γιατί η παρέα θα είναι μικρή και καλή, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε τη λύση του φούρνου ή της κατσαρόλας. Οι κλασικές επιλογές είναι πολλές (ρίξτε και μια ματιά εδώ), όπως φρικασέ, στη γάστρα ή μαγειρευτό λαδορίγανη. Μήπως όμως θα το θέλατε ρολό με καπνιστά αρώματα, γεμιστό με ρύζι, μαγειρεμένο με χορταρικά ή ονειρεύεστε ένα καλό παραδοσιακό κλέφτικο; Όπως και αν φανταστήκατε το αρνάκι ή το κατσικάκι της Λαμπρής, ένα είναι βέβαιο: το σούβλισμα δεν θα σας λείψει. Γιατί με τις συνταγές από το αρχείο του Έθνους/EatMe και του ICookGreek.Com που ακολουθούν το φαγητό θα βγει ...λουκούμι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Συνταγή για αρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με μετσοβόνε

Σε τούτη τη γάστρα συναντιούνται η πλούσια γεύση του αρνίσιου κρέατος με το καπνιστό άρωμα του εμβληματικού τυριού και σκορπούν χαμόγελα ευτυχίας σε όσους δοκιμάσουν το αποτέλεσμα. Η συνταγή είναι του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και θα τη βρείτε πατώντας εδώ.  

Συνταγή για κατσικάκι γεμιστό με ρύζι

Αγαπημένο της νησιωτικής Ελλάδας το γεμιστό κατσικάκι, είναι μια εξαιρετική επιλογή βαθιάς νοστιμιάς για όσους και όσες δεν θέλουν να σουβλίσουν. Άλλη μια συνταγή του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα που θα τη βρείτε πατώντας εδώ. 

Συνταγή για αρνάκι κλέφτικο με φέτα και ντομάτα στη λαδόκολλα

Παραδοσιακό κλέφτικο τυλιχτό αρνάκι, που αν θέλετε -και έχετε- μπορείτε να το εμπλουτίσετε με γιδοτύρι ή κατσικίσιο τυρί. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ.


Συνταγή για αρνί με (α)σκορδουλάκους και σταμναγκάθι

Η Μαρία Ηλιάκη της ταβέρνας Ηλιομανώλης στην Κάνεβο του Ρεθύμνου δίνει τα υλικά και την εκτέλεση για αυτό το χαρακτηριστικά κρητικό πιάτο. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ.



κατσίκιΠάσχαπασχαλινό τραπέζιαρνί