Food & Drink | 02.04.2019 15:40

Φτιάχνουμε αρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με καπνιστό τυρί μετσοβόνε

Newsroom

Αρνάκι στη γάστρα με γέμιση καπνιστού τυριού προτείνει ο αγαπημένος σεφ για το πασχαλινό τραπέζι.

Αρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με μετσοβόνε

Χρόνος: προετοιμασία 30 λεπτά /μαρινάρισμα 3 ώρες/ ψήσιμο 2 ώρες

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 αρνίσιο μπουτάκι, χωρίς κόκαλο, περίπου 1,5 κιλό

Για τη μαρινάδα:

100 ml λευκό, ξηρό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:

150 γρ. τυρί μετσοβόνε ή κεφαλοτύρι, κομμένο σε χοντρούς κύβους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζητάμε από τον χασάπη να αφαιρέσει το κόκαλο της κνήμης του αρνιού, χωρίς να ανοίξει το μπουτάκι. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του μπουτιού και το γεμίζουμε με τους κύβους του τυριού. Το κλείνουμε στερεώνοντας τις άκρες του με οδοντογλυφίδες. Ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά, ενσωματώνοντάς τα. Περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα. Το γυρίζουμε από όλες του τις πλευρές, το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες. Μετά βάζουμε το κρέας σε μια γάστρα και το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και το αφήνουμε το να ψηθεί για ακόμα 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα 

Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

συνταγέςΠάσχα