Συνταγή: κατσικάκι γεμιστό με ρύζι για το πασχαλινό τραπέζι
NewsroomΔοκιμάστε το, κι αν το πασχαλινό σας τραπέζι είναι μικρό ή σχεδιάζετε να σερβίρετε περισσότερα πιάτα, αντί για ένα ολόκληρο κατσίκι, μπορείτε να γεμίσετε μόνο το κατσικίσιο μπούτι, από το οποίο θα έχετε αφαιρέσει το κόκαλο της κνήμης. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσετε μόνο το 1/3 της γέμισης.
Κατσικάκι γεμιστό με ρύζι
Χρόνος: 1 ώρα
Μέτριας δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
1 κατσίκι, περίπου 7-8 κιλά
1/2 συκωταριά από το κατσίκι
300 γρ. ρύζι γλασέ
1 κιλό σπανάκι
7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ματσάκια φρέσκια κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
φρέσκια ρίγανη
1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ή και μισό-μισό
χυμό 1 λεμονιού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τη συκωταριά, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε έως ότου μαραθούν. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το σπανάκι και τα αρωματικά χορταρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το ρύζι και διορθώνουμε τα αρτύματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού και την ράβουμε χρησιμοποιώντας μια χοντρή βελόνα (ή σακοράφα) και σπάγκο. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε, εξωτερικά, το γεμιστό κατσίκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες ψημένες με λαδορίγανη.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα
Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά
Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων