Food & Drink | 02.06.2024 13:21

Έξυπνο κουτάλι... ξεγελά τους γευστικούς κάλυκες και βοηθάει να κόψουμε το αλάτι!

Newsroom

Ένα έξυπνο κουτάλι σχεδιάστηκε από ιαπωνική εταιρεία με στόχο να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων βοηθώντας τους να κόψουν το αλάτι από το φαγητό τους.

Η υπερβολική χρήση αλατιού είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα στην Ιαπωνία αλλά η μη χρήση του στη διατροφή των ανθρώπων δεν είναι εύκολη.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Elecispoon; 

Το Elecispoon, όπως ονομάζεται το νέο προϊόν της Kirin Technology, χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνολογία κυματομορφής ρεύματος για να ξεγελάσει τους γευστικούς κάλυκες του χρήστη.

Σύμφωνα με το odditycentral άκρη του κουταλιού περιέχει έναν μηχανισμό που μπορεί να μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο στο φαγητό που αγγίζει και ταυτόχρονα να δημιουργεί ένα ηλεκτρικό πεδίο γύρω από τη γλώσσα. Αυτό το πεδίο προκαλεί τη συσσωμάτωση των ιόντων νατρίου στο φαγητό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη αντιληπτή αλμύρα και γεύση.

Επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την αλατότητα, το Elecispoon διαθέτει τέσσερις ρυθμίσεις έντασης του ηλεκτρισμού, αλλά ενώ η Kirin προτείνει στους χρήστες να ξεκινήσουν με το πρώτο επίπεδο, η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται ότι η υψηλότερη ρύθμιση δεν είναι αρκετά τόσο ισχυρή ώστε να προκαλέσει σοκ ή ακόμη και μυρμήγκιασμα. Επειδή το κουτάλι βασίζεται στον ηλεκτρισμό για να κάνει τα μαγικά του, απαιτεί μια πηγή ενέργειας - μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 3V που είναι ενσωματωμένη στη λαβή του.

Το Elecispoon θα μπορούσε να αποδειχθεί θεόσταλτο δώρο για τους καλοφαγάδες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν όσο αλάτι θα ήθελαν, αλλά η Kirin Holdings επισημαίνει ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν όλοι. Άτομα με διαταραχές των νεύρων του προσώπου, αλλεργίες σε μέταλλα ή αδυναμία ανίχνευσης πόνου ή θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν.

Το έξυπνο κουτάλι θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία και σε συγκεκριμένα καταστήματα από τον Ιούνιο. Η τιμή του θα φτάνει τα 19.800 γιεν (128 δολάρια).

ηλεκτρισμόςαλάτιΙαπωνίαειδήσεις τώρα