Food & Drink|22.07.2024 19:15

«Aktaion Classic - All day bar & restaurant»: Υψηλή γαστρονομία και προσιτή πολυτέλεια σ’ έναν χώρο με ιστορία

Newsroom

Παραμένει και φέτος στην κορυφή της εστίασης στο νησί των Ιπποτών και όχι άδικα! Το «Aktaion Classic – All day bar & restaurant», το εμβληματικότερο all day στέκι της Ρόδου, σας περιμένει για ακόμα μία χρονιά, όλες τις ώρες της ημέρας, γι' ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες.

Το ιστορικό «Ακταίον», στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην καρδιά του Μαντρακίου, θεμελιώθηκε επί Οθωμανών ως λέσχη αξιωματικών. Το 1912, όταν οι Ιταλοί κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα, το μετέτρεψαν σε Στρατιωτική και Πολιτική Λέσχη και το μετονόμασαν Circolo d’ Italia. Από το 1912 μέχρι και το 1948, όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις λάμβαναν χώρα στο συγκεκριμένο κτήριο. Αλλά και στη συνέχεια, από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στη μητέρα Ελλάδα, οι ομιλίες των πολιτικών, πλήθος λογοτεχνικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, φιλοξενήθηκαν στον ιστορικό χώρο του. Εδώ δόθηκε και η δεξίωση για την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, στις 8 Μαΐου 1946!

Σήμερα, το «Αktaion Classic», περήφανο για την καταγωγή του, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στην πόλη της Ρόδου, που συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται. «Μετά την περσινή ανακαίνιση του χώρου σεβόμενοι τον κλασικό χαρακτήρα του κτηρίου, αλλάξαμε όλα τα δάπεδα επιφάνειας 1.000 τ.μ., σύμφωνα με την Αρχαιολογία Νεωτέρων Μνημείων και δημιουργήσαμε καινούργιες κατασκευές σκίασης, καθώς και μία VIP area» αναφέρει ο υπεύθυνος του καταστήματος Μιχάλης Ίσκας, ο οποίος θεωρεί ότι απόδειξη της αγάπης των πελατών τους τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις. «Έλληνες και ξένοι τουρίστες μας επισκέπτονται κάθε χρόνο ανελλιπώς και, μάλιστα, έρχονται να μας μιλήσουν».

Πηγή έμπνευσής τους, αλλά και βάση για κάθε δημιουργία τους, αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει το νησί τους: κρέατα, ψάρια, πάντα εποχικά και άριστης ποιότητας, καθώς το μενού του «Αktaion Classic» είναι βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με πιάτα από την Ιταλία και την Ελλάδα. Το μενού, που ανανεώνεται κάθε 6 μήνες, περιλαμβάνει 150 πιάτα και όπως μας αναφέρει ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλιμούρδας: «οι επισκέπτες μας μπορούν να έρχονται επί ένα μήνα συνεχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και να τρώνε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό!».

Στα best seller της κουζίνας του «Αktaion Classic» είναι οι πίτσες στον ξυλόφουρνο με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ιταλικού τύπου, τα ζυμαρικά, με highlight την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, αλλά και τα κρέατα –φιλέτα, rib eye– και τα φρέσκα ψάρια.

«Τα αβγά benedict με χειροποίητες σάλτσες, τα χειροποίητα muffins, τα croque madame είναι από τα πιάτα που φεύγουν πολύ το πρωί, καθώς και το ροδίτικο πρωινό που το προτιμούν οι τουρίστες. Το μεσημέρι ξεχωρίζουν κυρίως τα ζυμαρικά, όλα εισαγωγής από την Ιταλία και το βράδυ τα φρέσκα ψάρια και τα κρέατα ωρίμανσης, τα οποία ωριμάζουμε μόνοι μας» προσθέτει ο κ. Χαλιμούρδας.

Όλοι οι χώροι του «Ακταίον Classic», ατμοσφαιρικοί και αντάξιοι του λαμπρού παρελθόντος του, είναι πάντοτε γεμάτοι με ικανοποιημένους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που απολαμβάνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ το φαγητό και το ποτό τους, μιας και το «Ακταίον Classic» αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα δροσιστικό cocktail, στο χώρο της βεράντας, με την καθηλωτική θέα στην καρδιά της πόλης!

Ρόδοςεστιατόριο