Food & Drink | 27.08.2024 07:20

Συμβουλές και tips - Το κόλπο για να μη μαζεύονται οι σταφίδες στον πάτο της φανουρόπιτας

Newsroom

Αν με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου ετοιμάζεστε να φτιάξετε μια ωραία, αφράτη φανουρόπιτα, από τα πλέον αγαπητά και δημοφιλή γλυκά της θρησκευτικής λαϊκής παράδοσης, που φτιάχνεται συνήθως στις 26 και 27 Αυγούστου, θυμηθείτε το παρακάτω κολπάκι.

Έξτρα υλικά όπως οι σταφίδες και τα καρύδια με τα οποία εμπλουτίζουν τη φανουρόπιτα οι διάφορες εκδοχές της συνταγής, αρχικά να ξέρετε προστίθενται πάντα τελευταία. Ωστόσο όταν τα ρίχνει κανείς απευθείας στο μειγμα, εμφανίζουν την τάση να μαζεύονται όλα προς τον πάτο του κέικ (ένα είδος νηστίσμου κέικ είναι και η φανουρόπιτα) κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πράγμα που βγάζει μη αρμονικό τελικό αποτέλεσμα.

Το κόλπο είναι στο αλεύρωμα

Για να μείνουν τα ξηρά φρούτα και οι χονδροκομμένοι καρποί μοιρασμένοι με ισορροπημένο τρόπο σε όλη τη ζύμη, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κανείς είναι να τους αλευρώσει ελαφρά πριν τους ρίξει στο μείγμα: πρώτα τους βρέχει ελαφρά με κάποιο υγρό απο τα υλικά του (π.χ. χυμός πορτοκαλιού), στη συνέχεια προχωράει σε ελαφρύ επίσης αλεύρωμα και τέλος ρίχνει τις σταφίδες ή/και τα καρύδια στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθούν διάσπαρτα στη ζύμη καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος. 

> Δείτε επίσης: Συνταγή για φανουρόπιτα με 7 υλικά

> Δείτε επίσης: Τι κάνετε, αν δεν έχετε φαρίνα

Άγιος Φανούριοςφανουρόπιτακαρύδιαtipsσταφίδες