Food & Drink | 18.09.2024 07:30

The Lemon Tree & Co - Τρεις ταλαντούχοι σεφ δημιουργούν για το νέο, παραθαλάσσιο dining spot της Βούλας

Newsroom

Ακριβώς επάνω στην παραλία, κατά μήκος της ακτογραμμής στα νότια της Αθήνας, το The Lemon Tree & Co. προσφέρει μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία σε χαλαρό σκηνικό, ιδιαίτερα όμορφο κατά το ηλιοβασίλεμα.

Eco-friendly ύφος και παραθαλάσσια ηρεμία 

Διασχίζοντας την είσοδο του νέου dining spot της Βούλας, η πρώτη αίσθηση που αποκομίζεις είναι αυτή που δημιουργεί ο συνδυασμός υλικών όπως το ξύλο και η πέτρα με τα μεσογειακά φυτά. O εξωτερικός χώρος αποπνέει μια χαλαρή πολυτέλεια με άνετα καθίσματα και έπιπλα σχεδιασμένα από το in house design studio της μητρικής εταιρείας ΤLT Concepts. 

Τρεις δυνατοί σεφ δημιουργούν upscale μεσογειακές γεύσεις

Το μενού, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους ταλαντούχους σεφ Mirette Aly (διάσημη και βραβευμένη Αιγύπτια σεφ), Μιχάλη Νουρλόγλου, και τον επικεφαλής Παναγιώτη Ζώκο, αντλεί έμπνευση από τα signature πιάτα του The Lemon Tree & Co. στην Αίγυπτο, διατηρώντας έντονα μεσογειακά στοιχεία με διακριτικές ασιατικές επιρροές. Τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε πιάτου, αναδεικνύοντας τη δέσμευση του εστιατορίου στην ποιότητα. Πολλά στοιχεία του μενού παρασκευάζονται in house, όπως πίκλες, τσάτνεϊ, πραλίνες, μαγιονέζα και επιδόρπια, εξασφαλίζοντας μια αυθεντική γευστική εμπειρία.

Βαθιάς νοστιμιάς η ζωηρή Σαλάτα Baladi, όπου ώριμες ντομάτες, καρπούζι και ζεστά φιστίκια ενώνονται με κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, αλλά και η Burrata σε συνδυασμό με ψητά ροδάκινα, θυμάρι και μέλι. Από τις προτάσεις των θαλασσινών ξεχωρίζουν το Ταρτάρ Tόνου με κρέμα από καπνιστό κρόκο αυγού και τσιπς σουσαμιού και το ντελικάτο Carpaccio από φρέσκια χτένια με χαλαπένιος πιπεριά, κόλιανδρο, σταφύλι και αγγουρίδα, αλλά και το απολαυστικό Nτουέτο Γαρίδας με κρέμα αβοκάντο, πάστα κόκκινο κάρυ και ασιατικά αρώματα, κουνουπίδι, μελισσόχορτο και τριμμένη φρέσκια καρύδα. Στα κρεατικά, το μενού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το απολαυστικό Pulled Beef Cheeks αργοψημένο στην εντέλεια με λαζάνια, με γλάσο τριαντάφυλλο - ρόδι και φιστίκι και το Beef Chateaubriand που σερβίρεται με κρεμώδες πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού solera.

Η πλούσια Τάρτα Σοκολάτας με δυο διαφορετικές σοκολάτες πικρή και γάλακτος (jivara k guanaja), αλατισμένη καραμέλα και παγωτό καφέ, το απολαυστικό Millefeuille Vacherin με πραλίνα πεκάν και παγωτό κανέλας ή η Κρεμ Μπρουλέ με φιστίκι Αιγίνης με κάρδαμο, λευκή σοκολάτα, τζελ σαμπάνιας και σορμπέ βατόμουρο, αναλαμβάνουν το γλυκό φινάλε του δείπνου. Τη λίστα των κρασιών υπογράφει η sommelier Δέσποινα Τοκαλάκη και τα signature κοκτέιλ η oμάδα του Bar In Front Of The Bar

Info: The Lemon Tree & Co. Athens Riviera, Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα

εστιατόρια