Food & Drink|03.10.2024 07:40

Μεζές για την παρέα- Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί σε τραγανή κρούστα του Γιάννη Μπρατσολιά

Newsroom

Τη βασική γέμιση που προτείνει ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς για τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στα προσωπικά σας γούστα. Εύκολα στο μεζέ αυτό αλλάζετε τις ελιές, λόγου χάρη, με ψιλοκομμένη, ξαλμυρισμένη κάππαρη ή τα είδη των  τυριών που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε άλλα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας στη θέση του προτεινούμενου μαϊντανού. Και βέβαια αν δεν είστε φαν της μπίρας μπορείτε να απολαύσετε τις πιπεριές αυτές με δροσερό κρασί ή μια καλή ρετσίνα νέας γενιάς, αλλά και με ένα τσιπουράκι.

Συνταγή για πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί σε τραγανή κρούστα

Περισσότερα tips αλλά και συνταγές του Γιάννη Μπρατσολιά θα βρείτε στο ICookGreek πατώντας εδώ

Υλικά
8 πιπεριές Φλωρίνης, 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη, 200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα, 10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες, 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι

Για το πανάρισμα και το τηγάνι: 1 φλιτζάνι αλεύρι, 2 αυγά, χτυπημένα, 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη, ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλύνετε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους. Κάντε μια μικρή σχισμή στη μία πλευρά για να τις γεμίσετε.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα), το αυγό, τις ελιές και τον μαϊντανό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα τυριών, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.
Για το πανάρισμα και το τηγάνι: Βουτήξτε κάθε γεμιστή πιπεριά πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, ώστε να καλυφθούν καλά. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίστε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές, περίπου 3'-4' λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε τις πιπεριές από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο.

Λίγα λόγια για τον σεφ

Ο Γιάννης Μπρατσολιάς είναι ο βραβευμένος Έλληνας executive chef του ξενοδοχείου Hilton στη Σόφια. Aναγνωρισμένος με τον τίτλο Σεφ της Χρονιάς 2024 και Χρυσό Μετάλλιο Αξίας 2024 από το estiatoria.gr και τον διεθνή οργανισμό Greek Taste Beyond Borders, ο ταλαντούχος Γιάννης Μπρατσολιάς έχει επίσης διατελέσει executive private chef στο πολυτελές Four Seasons Resort Hotel στις Σεϋχέλλες. Κατά διαστήματα διδάσκει σε σχολές μαγειρικής, εφόσον του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, εργάζεται ως σύμβουλος σεφ και είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Μπορείτε να συναντήσετε τον Γιάννη Μπρατσολιά στις προσωπικές του σελίδες στο Facebook και στο Instagram.

συνταγήμεζέδεςπιπεριέςchef