Food & Drink|19.11.2024 04:20

Salonica Restaurant του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)
«Salonica Restaurant» του ξενοδοχείου Makedonia Palace: Ένα ταξίδι στην απόλαυση (ethnos.gr)

Μια επιπλέον γευστική απόλαυση, στο πλαίσιο της αμιγούς αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, που προσφέρει από καιρό στους επισκέπτες του, περιλαμβάνει πλέον το μενού του Salonika Restaurant, του πολυβραβευμένου εστιατορίου του ξενοδοχείου Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία καινούργια πρόταση, η οποία περιλαμβάνει όλη την γκάμα γεύσεων και το επιμελείται ο γνωστός executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου, μαζί με τους συνεργάτες του.

Είναι ένα προσεκτικά επιμελημένο multi course menu, το οποίο περιλαμβάνει μία ποικιλία καινοτόμων και εποχιακών πιάτων. Για κάθε ένα από αυτά προτείνεται εκλεκτό κρασί, προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η γευστική εμπειρία.

Μια γευστική εμπειρία που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον εκλεπτυσμένο χώρο του Salonika Restaurant, όσο και με τον υπόλοιπο χώρο του ξενοδοχείου Makedonia Palace.

Μία τεράστια ποικιλία γεύσεων

Η επιπλέον πρόταση του μενού του Salonika Restaurant αποτελεί μια πανδαισία γεύσεων και χρωματικών συνδυασμών, που, ενώ αρχικά φαντάζουν αταίριαστοι για τους αμύητους, εκπλήσσουν με την αρμονία πους και καταλήγουν σε ένα «ταξίδι» στην απόλαυση.

Ένα μενού που μαρτυρά τη δίψα για δημιουργία αλλά και για καινοτομία των δημιουργών του, εμπνευσμένο από την ελληνική φύση, από την ελληνική θάλασσα, από τα «άνθη» της ελληνικής γης.

Συνδυασμοί γεύσεων αναδεικνύονται σε έργα γαστριμαργικής τέχνης.

Η νέα γαστριμαργική πρόταση

Η νέα γαστριμαργική πρόταση των δώδεκα πιάτων του Salonika Restaurant είναι η εξής:

  • Σελινόριζα |Τρούφα
  • Κινέζικο ψωμί | Αρσενικό Νάξου | Αυγά ρέγκας
  • Προζυμένιο ψωμί | Βούτυρο
  • Παντζάρι | Φυστίκι Αιγίνης | Σμέουρα | Κατσικίσιο τυρί
  • Χτένια | Άνηθος | Κουκουνάρι | Αγγούρι
  • Λαυράκι | Πατάτα | Βανίλια | Μύδια | Χαβιάρι
  • Μοσχάρι | Λαγόχορτο | Πεκάν | Τόνκα
  • Αμύγδαλο | Λουΐζα | Αγγούρι
  • Φουντούκι | Σοκολάτα | Παντζάρι
  • Σοκολάτα 80% | Καπνιστό ουίσκι | Φυστίκι
  • Καραμέλαβουτύρου | Miso
  • Μήλο | Κανέλα
ΘεσσαλονίκηγαστρονομίαMakedonia Palaceεστιατόριο Salonica