Food & Drink|06.12.2024 08:00

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις γλάσο για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Newsroom

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν είναι μόνο λαχταριστά, αλλά και ο απόλυτος καμβάς για παιχνιδιάρικη δημιουργικότητα, που ξετρελαίνει τα παιδιά. Το γλάσο είναι το υλικό που θα δώσει στα μπισκοτάκια «ζωή» και τη γιορτινή λάμψη που τους αξίζει για τα Χριστούγεννα. Είτε προτιμάτε τη λεπτή υφή του κλασικού γλάσου ρουαγιάλ που επιτρέπει λεπτομέρειες είτε τη βουτυράτη απαλότητα του γλάσου ζάχαρης-βούτυρου, αυτά τα διακοσμητικά «μαγικά» θα κάνουν τα μπισκότα σας να μοιάζουν στα παιδικά μάτια με θαυμαστά έργα τέχνης. Ειδικά αν στάξετε και μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Διαφορές από γλάσο σε γλάσο 

Το γλάσο ρουαγιάλ σφίγγει απόλυτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπισκότα που θα μπουν σε κουτιά, σακουλάκια και άλλες συσκευασίες. Το γλάσο ρουαγιάλ περιέχει ωμό ασπράδι αυγού. Αν αποφεύγετε για ευνόητους λόγους τα ωμά αυγά, προμηθευτείτε παστεριωμένο ασπράδι, που πλέον το βρίσκει κανείς σε όλα τα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία.

Το γλάσο ζάχαρης-βουτύρου είναι πιο μαλακό από το γλάσο ρουαγιάλ. Σταθεροποιείται χωρίς να σφίγγει ποτέ τελείως. Το απλώνετε σε κρύα μπισκότα και πασπαλίζετε, αν θέλετε, με χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα. Δεν προτείνεται για να μπει σε κουτιά, αλλά σε χάρτινες θήκες.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε το δικό σας γλάσο στο σπίτι. 

Βρείτε τις συνταγές για γλάσο ρουαγιάλ και γλάσο ζάχαρης-βουτύρου πατώντας εδώ