Food & Drink | 09.12.2024 08:41

Η «Αθώα Κλημεντίνη», μια μαρμελάδα για τα Χριστούγεννα

Newsroom

Για πολλά χρόνια, εργαζόμενος με εξοντωτικά ωράρια, σε απαιτητικές δουλειές, οι γιορτές φαντάζανε σαν όαση, όταν τις κοίταγε από μακριά, αλλά του γεννούσαν αμηχανία όταν τις ζούσε. Για τον Φιλάρετο Ψημένο, ιδιοκτήτη του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, του boutique ξενοδοχείου με βιολογικό περιβόλι, στην Τσαγκαράδα του Πηλίου, που φημίζεται για τα πρωινά του (και όχι μόνο), τα ατέλειωτα τραπέζια, οι τυπικότητες, τα σόγια τον έκαναν να αισθάνεται έξω από τα νερά του. Ώσπου μια χρονιά βρήκε τον τρόπο να συμμετέχει κι εκείνος στο εορταστικό κλίμα. Έναν τρόπο να πει ευχαριστώ στα αγαπημένα μου πρόσωπα, να φιλέψει συγγενείς, κοντινούς και μακρινότερους φίλους.

Η απόλυτη γιορτινή μαρμελάδα

Ανακάλυψε την απόλυτη γιορτινή μαρμελάδα, την «Αθώα Κλημεντίνη». Από τότε ξεκινώντας από τις αρχές Δεκεμβρίου την παρασκευάζει με αγάπη, την κλείνω σε βαζάκια και την προσφέρει. Από το 2006 και κάθε χρόνο οι γιορτές των Χριστουγέννων για την οικογένεια του Φιλαρετου είναι συνυφασμένες με δουλειά, στο ξενοδοχείο τους, προσφέροντας προσωπική φροντίδα σε «γνωστούς» και «αγνώστους» φίλους. Η αμηχανία των Χριστουγέννων είναι πια παρελθόν και η «Αθώα Κλημεντίνη» είναι πάντα παρούσα στο πρωινό μας στην ΑΜΑΝΙΤΑ. Αυτή η αρωματική μαρμελάδα με την εκρηκτική γλυκόπικρη γεύση ταιριάζει στο εορταστικό πρωινό, συνοδεύει ταιριαστά κίτρινα τυριά, αλλά μπορεί να συμμετέχει και στη μαρινάτα των κρεάτων πριν το ψήσιμο και στη γέμιση των πουλερικών!

Τα υλικά της «Αθώας Κλημεντίνης»

Η παρασκευή αυτής της υπέροχης μαρμελάδας είναι πολύ εύκολο και εκείνο που την ξεχωρίζει από οποιαδήποτε μαρμελάδα μανταρίνη είναι ότι χρησιμοποιείται ολόκληρο το φρούτο. Θα χρειαστείτε 3 κιλά μανταρίνια κλημεντίνες, 2 κιλό ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού.

> Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή της χριστουγεννιάτικης μαρμελάδας πατώντας εδώ

Info: Ξενώνας Αμανίτα, Τσαγκαράδα, Πήλιο, (+30) 24260 49707 - (+30) 694 5878672. Την περίοδο των γιορτών ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ θα είναι ανοικτός από 21 Δεκεμβρίου 2024 έως 6 Ιανουαρίου 2025.

μανταρίνιαειδήσειςμαρμελάδα