Food & Drink | 06.05.2019 15:20

Ο γαστρονομικός χάρτης του Four Seasons

Newsroom

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του εμβληματικού Four Seasons Astir Palace Hotel κυριολεκτικά αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, και όχι μόνο. Η ανακαίνιση είναι υποδειγματική και το νέο ξενοδοχείο συνδυάζει στην εντέλεια την κληρονομιά του θρυλικού Αστέρα, την οποία και αναδεικνύει, με την πολυτέλεια και την κορυφαία ποιότητα του σπουδαίου ξενοδοχειακού brand. Μαζί του άνοιξαν και μια σειρά από εστιατόρια με executive-chef έναν παλιό μας γνώριμο, τον Bertrand Valezeas, τα οποία σίγουρα θα γίνουν ο νέος γαστρονομικός πόλος έλξης στα νότια προάστια της πόλης. Όλα τους έχουν επικεφαλής ικανότατους σεφ, ενώ γίνεται πολύ συστηματική δουλειά στο επίπεδο των πρώτων υλών.

Το Pelagos έχει ελληνικό DNA, δίνει έμφαση στο ψάρι και είναι ίσως το πρώτο μεταξύ ίσων στο εστιατορικό portfolio των δύο ξενοδοχείων Arion και Nafsika. Το Mercato είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ιταλικό εστιατόριο, που δίνει έμφαση στα υλικά, στη φρέσκια pasta που παρασκευάζεται επιτόπου και στην πίτσα. Το ανοιχτόκαρδο Avra είναι μια κοσμοπολίτικη brasserie και το Helios ένα εξαιρετικό λατινοαμερικάνικο concept με έξοχα tacos και ceviche, αλλά και πολύ δυνατά steaks. Το παζλ συμπληρώνεται με την Ταβέρνα 37 στην παραλία του Αρίωνα, που έχει γίνει αγνώριστη πλέον. Δοκίμασα το Helios στην πρώτη μέρα λειτουργίας του και εντυπωσιάστηκα από την αρτιότητα της εκτέλεσης και του concept, γεγονός που με γεμίζει προσδοκίες και για τα υπόλοιπα εστιατόρια. 

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108901000

Από τον Πάνο Δεληγιάννη

Πηγή: eatme Μαΐου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

εστιατόρια