Food & Drink|09.07.2019 19:30

Συνταγή: Κρύα ντοματόσουπα με ούζο

Newsroom

Οι καλοκαιρινές ντομάτες βάζουν την κόκκινη σφραγίδα τους σ' αυτήν την εύκολη στην παρασκευή, δροσερή και μυρωδάτη σούπα.

Χρόνος: 15 λεπτά

Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό ώριμες, σαρκώδεις ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους

1 σφηνάκι ούζο

1 φέτα ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός

2-3 παγάκια

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι

2-3 σταγόνες ταμπάσκο

Για τη γαρνιτούρα

βαλσαμικό ξίδι

μερικά φύλλα ρόκας

ξινομυζήθρα ή κατίκι

2 μεσαία παξιμάδια, σπασμένα σε χοντρό τρίμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ούζο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το ταμπάσκο, τα παγάκια και το ψωμί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι και το σπασμένο παξιμάδι. Γαρνίρουμε τα μπολ, βάζοντας στο κέντρο του καθενός από μία κουταλιά κατίκι ή ξινομυζήθρα και μερικά φυλλαράκια ρόκας.

Από την Άρτεμη Χάλαρη 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food stylist: Tina Webb

Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

σούπαντομάτασυνταγές