Food & Drink|17.11.2018 21:53

Συνταγή για πατατοσαλάτα με αβγά

Newsroom

Η κρύα πατατοσαλάτα είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για το «κάτι παραπάνω» σε ένα τραπέζι αλλά και για εκείνες τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε. Σε αυτή τη συνταγή για πατατοσαλάτα με αβγά, δείτε πώς θα απογειώσετε το εύκολο αλλά τόσο εύγευστο πιάτο. 

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 βρασμένα αβγά
  • Λίγο σέλινο
  • Μαϊντανός
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένες πίκλες
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό. Βράστε τες μέχρι η πατάτα να μαλακώσει και να τρυπιέται με ένα πιρούνι. Στραγγίστε τες καλά και αφήστε τες μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα.
  2. Κόψτε τις ζεστές πατάτες σε κύβους με οδοντωτό μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι, και προσθέστε τα αβγά, το σέλινο και τις πίκλες σε λεπτές φέτες. Προσθέστε το μείγμα στις πατάτες.
  3. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, μέχρι να συνδυαστούν καλά και ρίξτε τη σος στις πατάτες. Διακοσμήστε με λίγο μαϊντανό.
  4. Τοποθετήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για να «δέσουν» όλες οι γεύσεις. 
πατάτεςσυνταγέςαβγά