Συνταγή: αρνί με (α)σκορδουλάκους και σταμναγκάθι
NewsroomΗ Μαρία Ηλιάκη, από την πολύ καλή ταβέρνα Ηλιομανώλης στην Κάνεβο του Ρεθύμνου μας έδωσε την συνταγή για αυτό το πολύ νόστιμο, χαρακτηριστικά κρητικό πιάτο.
Χρόνος: 1 ώρα περίπου
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1.200 γρ. αρνί ή κατσίκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό σταμναγκάθι
300 γρ. (α)σκορδουλάκους
250 γρ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
χυμό 2 λεμονιών
1 κ.σ. αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το αλάτι και το «τσιγαριάζουμε» για περίπου 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για λίγο, για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους (α)σκορδουλάκους μαζί με το σταμναγκάθι. Σε άλλα 5 λεπτά προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερό και την σκεπάζουμε. Όταν πια το φαγητό θα έχει ψηθεί, προσθέτουμε το λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι. Το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις κι όταν πια η σάλτσα δέσει, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό